Rhode huldigt twee ereleden

Roois nieuws Sport
Afgelopen zondag had Rhode haar Nieuwjaarsreceptie. Traditioneel worden op de Nieuwjaarsreceptie de jubilarissen en de Rhode vrijwilliger van het jaar. gehuldigd en eventueel leden van verdienste en/of ereleden benoemd. Erelid worden degenen die zich op bijzondere wijze voor Rhode verdienstelijk hebben gemaakt. In het 83 jarig bestaan van Rhode zijn 17 leden tot erelid benoemd en zondag vielen Broer Voets en Leo van Breugel deze eer te beurt.

Broer Voets is 65 jaar lid van Rhode en al 56 jaar actief met name voor de jeugd, nu traint hij nog steeds de allerkleinsten, de mini’s, regelt hij de ontvangst van de scheidsrechters op zaterdag en verzorgt hij de attenties voor de zieke leden. In het verleden maakte hij deel van het jeugd – en hoofdbestuur. Leo van Breugel is 45 jaar lid en was meteen actief als vrijwilliger. Voor de accommodatiecommissie was hij tot vorig seizoen een van de belangrijke mensen die het onderhoud op het sportpark verzorgen. Maar Leo maakte ook deel van het jeugdbestuur, was jeugdleider en leider van de dames. Twee mensen dus die zich al jarenlang voor Rhode hebben ingezet.

Scheidrechters vrijwilliger van het jaar.
Dit jaar werden alle scheidsrechters van Rhode uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar. De scheidsrechters staan elke week paraat om alle wedstrijden tot een goed einde te brengen. Niet altijd even eenvoudig en vaak met het nodige commentaar van spelers en supporters, maar toch staan zij er elk weekend weer, zowel bij de senioren als bij de jeugd. De senioren scheidsrechters doen dit al zo’n 25 jaar in een uitwisseling met Boskant en Ollandia, een prachtig initiatief dat al jaren tot de volle tevredenheid van de verenigingen werkt.

Jubilarissen
Een paar weken geleden werd Gérard Timmers op Odendael al gehuldigd i.v.m. zijn 70 jarig lidmaatschap, zondag kwamen daar nog bij: Bert Visser met 50 jaar, Jo van de Biggelaar en Wilgart de Koning met 40 jaar en Leo van Schijndel. Ralf Daverveld, Bart van Genugten en Erik Merks met een zilveren jubileum.

Playbackavond
A.s. zaterdagavond is de jaarlijkse Playbackavond, we hopen dat dit weer een gezellige avond wordt. De aanvang is al vroeg om 20:00 uur, dus zorg dat er op tijd aanwezig bent.

Winterstop
Voor de lagere elftallen is er een winterstop tot begin maart, maar Rhode 1 moet 22 januari al weer aan de bak. De winter laat het voorlopig nog afweten, dus er is een redelijk kans dat er dan ook weer gevoetbald kan worden. Afgelopen zaterdag oefende Rhode in Best tegen 1e klasser Best Vooruit. Rhode speelde een prima wedstrijd en versloeg Best Vooruit met 3-0. A.s. zaterdag speelt Rhode om 17:00 uur in Eindhoven tegen RPC.