Gelijkspel Rhode tegen Vitesse’08, 1-1

Na een goede start leek Rhode weer eens op weg te zijn naar een overwinning, maar ondanks de goede kansen in de 1e helft moest de thee met een 0-0 stand worden opgezocht. Na rust scoorde Vitesse direct na de aftrap, zodat Rhode op zoek moest na de gelijkmaker. Deze viel een kwartier voor tijd, maar een overwinning zat er toen niet meer in.

Rhode begon goed. Al in de 4e minuut schoot Teun Latijnhouwers uit een fraaie aanval tegen de paal en in de 7e minuut raakte Daan van Dinten uit een voorzet van Joep vd Mortel de lat. Rhode had meer balbezit en Vitesse’08 gokte vooral op de counter, maar was niet al te dreigend op een vrije trap na, die rakelings voor het doel langs ging. De betere kansen waren voor Rhode, met schoten van Coen van Hout, Daan van Dinten en een aantal gevaarlijke voorzetten. Vlak voor rust kwam er nog een tweede kans voor Vitesse, maar deze bal werd slecht ingeschoten, in de handen van de keeper. Vitesse had vervolgens in de tweede helft een droomstart.

Een vrije trap vanaf de zijlijn werd ingekopt en gestopt, maar de rebound werd door Rob Janssen binnen geschoten, 1-0. Rhode moest dus op zoek naar de gelijkmaker en had in de tweede helft wat meer moeite met de tegenstander dan voor rust. Toch kwamen er wel wat kansen, met name ook uit een aantal corners. In de 73e minuut kwam Rhode uit een corner weer op gelijk hoogte. Coen van Hout werd aangespeeld en zijn schot kreeg via een tegenstander nog een extra krul mee en verdween in de touwen. Rhode leek toen door te stomen en kwam meteen weer een goede kans die net over ging. In de 79e minuut ging Tim Stewart alleen op doel af, maar hij werd gestopt, de tegenstander kreeg wel rood, maar Rhode geen doelpunt. In het resterende kwartier lukte het Rhode niet om de 10 van Vitesse het nog even extra moeilijk te gaan maken. Zij hielden zich goed staande en waren zelfs nog tweemaal gevaarlijk, maar het bleef tenslotte1-1. Komende zondag is het inhaal en bekerweekend. Rhode speelt in de 3e bekerronde thuis tegen DVG uit Liempde, vorig jaar was DVG ook de tegenstander in de 3e ronde, toen op het terrein van DVG. Voor meer informatie zie ook www.rhode.nl.

Programma
DVG-Rhode, 14.30 u; LSV-Rhode 2, 11:30 u; SCMH 3-Rhode 6, 11:30 u; Gemert 9-Rhode 9, 10 u; Dames-Vorstenb. boys, 10 u.