Afbeelding

Wielersport:Wegseizoen zit er bijna op.

Roois nieuws Sport
Stef en Jur stonden vandaag aan de start in Uden. Het weer viel mee en het zonnetje liet zich af en ook nog zien. Jur mocht zoals gebruikelijk weer als eerste van start en deed dat weer zoals we dat van hem gewent waren.

Jur en de andere 22 deelnemers moeten wel toezien dat al meteen na de start de twee snelle dames uit het peloton weg sprintte. Jur ging samen met Lars in de achtervolging maar konden de dames niet meer terug halen. Na dat de bel had geklonken voor de laatste ronde zette Jur nog 1 keer zijn motertje op de volle snelheid. Het nadeel alleen was dat Lars lekker in zijn bleef zitten en hem op de streep met 20 cm voor bleef. Dat betekende een 4e plek voor Jur.

Stef ging er ook als een speer vandoor en zat er meteen goed bij. Na 4 rondjes was er van de 36 startende deelnemers nog maar een groep van 20 renners over die de kopgroep vormde. Stef had het op dat moment best zwaar maar ondanks dat bleef hij in de kopgroep. In de laatste ronde was hij zelf voorin te vinden. Hij kon die plek niet vasthouden in de eindsprint en moest genoegen nemen met een 16e plek. Het ging niet meer vertelde hij na de wedstrijd.

Het lange seizoen is bijna ten einde. Volgende week staan ze nog 1 keer aan de start van dit wegseizoen (Heerlen Molenberg) en kunnen daarna even lekker uitpuffen. Op 16 Oktober begint dan het veldrijden weer in Lierop. En mogen ze weer punten gaan verzamelen voor het NK.