Afbeelding

Hoe nu verder met het bestuurscentrum?

Politiek Politiek Meierijstad

Sint-Oedenrode - Heeft iedereen allemaal een beetje kunnen volgen wat er gaat gebeuren met het bestuurscentrum van Meierijstad? En weet iedereen hoe het er nu voor staat? Nee? Welkom bij de club.

We hebben daarom vragen gesteld aan de gemeente, te beginnen met de vraag wie nu aan zet is. De gemeenteraad, die het advies van het college heeft uitgebreid (‘geamendeerd’) met een extra onderzoek naar de mogelijkheden? Of het college van B&W?

Dat laatste, antwoordt de gemeente. Het college gaat nader onderzoek doen naar scenario’s in en om het bestuurscentrum in Sint-Oedenrode. De gemeenteraad heeft ze daarbij de opdracht gegeven om gemeenteraadsleden te betrekken bij een werkgroep huisvesting. Die werkgroep gaat eveneens over burgerparticipatie. Het eindresultaat moet uiterlijk 1 oktober aanstaande gepresenteerd worden aan de gemeenteraad, die er een besluit over neemt.

De afspraak daarbij is dat in principe alle scenario’s die aan bod zijn geweest, nog steeds meedoen. Dus zowel het eerste advies van het college waarbij de voorste twee ‘lobben’ van het gebouw worden ingericht voor gebruik door de gemeente inclusief raadzaal (scenario 2), het idee van de SP om binnen die zelfde twee lobben een andere indeling te maken, als het ontwerp van architectenbureau Huizenhoog met onder meer de ondergrondse raadzaal. Er is nu dus alsnog ruimte voor meer scenario’s.