Het was een hele operatie.
Het was een hele operatie.

Beetje grillen op de BBQ, wie kent het niet..

Oproep

Sint-Oedenrode – Op de valreep kregen we deze inzending in de mailbox. Van ras-Rooienaren en vrienden Bart de Wert en Frank Kapteijns. Zij dingen mee naar een finaleplaats van het Roois BBQ Kampioenschap. Gaan zij de schifting van de jury overleven?

Beetje grillen op de BBQ, wie kent het niet.. Maar we wilden een keer iets anders doen, iets spectaculairs ... Wa denkte van een hil vêrreke ? Ja verrekt, da past toch noit op de BBQ. Dan make we d'r toch inne. En zodoende, via via wat grote blokken geregeld, een grote plaat als deksel. Een hoopje rookhout. En natuurlijk niet te vergeten een vêrreke. Ikke naar Christian, die begon al vanalles op te noemen wat ie allemaal kan leveren. Ik zeg maar 't moet wel een hil vêrreke zijn he.. Heb je wel zo' grote bbq? Ja bekant, nog efkes in mekare zetten..

De donderdagavond werd de BBQ gebouwd en natuurlijk moet de bouw dan onder het genot van een biertje geëvalueerd worden. Op vrijdagavond het vêrreke opgehaald bij Christian. Ingerubt, geïnjecteerd en op het rooster gelegd. Tijd voor de evaluatie van de evaluatie... Toen was het een kwestie van het vuur blijven controleren (ook door de nacht, wekker om de 2 uur). Op zaterdagmiddag na 17uur langzaam garen was hij klaar. En wat was het een feest! Met de hele vriendengroep hebben we er heerlijk van gegeten. Alleen 't vel was nog over...

Zoals wij altijd zegge:
Wa hedde 't liefst van t' vêrreke? De hoar d'r af!!

Bart de Wert en Frank Kapteijns

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding