Afbeelding

Kerstpakketten lopen beter dan ooit in coronatijd

Ingezonden Ingezonden

Ook tijdens de coronacrisis vrolijken de werkgevers hun werknemers op met behulp van een kerstpakket. Sterker nog, de inhoud van de pakketten is dit jaar zelfs wat luxer dan in voorgaande jaren. In principe is dit relatief logisch, aangezien personeelsfeesten en kerstborrels dit jaar niet mogelijk zijn. De bedrijven investeren daarom dus meer in de producten in het kerstpakket. 

Kerstpakketten in waarde gestegen
Als je een bedrijf vraagt die kerstpakketten verkoopt dan zullen ze allemaal je vertellen dat de kerstpakketten die ze dit jaar hebben verkocht aan de Nederlandse werkgevers gestegen zijn in waarde. Met andere woorden, de bedrijven gaven dit jaar meer geld uit aan het presentje voor hun werknemers. De waarschijnlijke oorzaak hiervan komt dus doordat er geen kerstborrel zal gegeven worden aan het personeel. Er wordt daardoor dus meer geld uitgegeven aan een leuk kerstpakket voor de werknemer. Natuurlijk geldt dit helaas niet voor alle werkgevers. Een aantal sectoren zijn immers hard getroffen door het coronavirus en de maatregelen, waardoor ze al het geld nodig hebben om überhaupt te kunnen overleven. Een kerstpakket zit er dan voor de medewerkers helaas niet in. Daarnaast blijkt ook dat veel bedrijven wat afwachtend zijn als het gaat om de kerstpakketten. Deze ondernemingen hebben dus echt last van uitstelgedrag maar zullen naar alle waarschijnlijkheid alsnog wel de presentjes kopen voor hun personeel.

Gezelligheid in eigen huis
Het coronavirus heeft er bovendien voor gezorgd dat de kerstpakketten er dit jaar wat anders uitzien dan in andere jaren. Zo zullen veel werkgevers ervoor kiezen om hun werknemers een 1,5 meter pakket te geven, wat natuurlijk perfect past bij de coronatijd. In zo’n kerstpakket zullen met name huiselijke producten zitten. Hierbij kun je onder meer denken aan een bordspel, maar ook een fleecedeken. De focus ligt namelijk dit jaar bij de kerstpakketten echt op het creëren van gezelligheid in eigen huis, waar een dekentje en een spelletje zeker voor zal zorgen. Natuurlijk wordt lekker eten en drinken ook niet vergeten, maar spulletjes die je nodig hebt als je op vakantie gaat zul je dit jaar niet vinden in je kerstpakket.