De uitvaartstoet waar Mees onderdeel van uit mocht maken.
De uitvaartstoet waar Mees onderdeel van uit mocht maken. Foto: Mees van Dijk

Een dag meelopen met uitvaartverzorging Kuis

Human Interest

Sint-Oedenrode - Samen met uitvaartverzorger Alfred Kuijper (64) sta ik bij de ingang van rouwcentrum Kuis terwijl de eerste gezinsleden van de overledene binnenkomen. Ik ben gespannen, want nooit eerder maakte ik een uitvaart mee. Nu sta ik er als journalist, en voor mijn gevoel ook als indringer. Terwijl deze gedachte door mijn hoofd spookt, komt de vrouw van de overledene naar me toe. Alsof ze mijn gedachten kan lezen, pakt ze mijn hand en kijkt ze me zonder iets te zeggen aan. Maar haar blik spreekt boekdelen: ook ik mag onderdeel uitmaken van dit intieme moment. Plots begrijp ik hoe mooi het beroep van Alfred is. “Dat soort uitingen van dankbaarheid blijven me raken”, geeft hij toe.

Bovenstaande is de eerste alinea van een prachtig en indringend sfeerverslag van Mees van Dijk. Hij liep voor De Bron magazine een dag mee met uitvaartverzorger Kuis uit Sint-Oedenrode. In de komende editie van De Bron magazine staat het hele verhaal.

Alle leden van MooiRooi Plus krijgen het nieuwste magazine rond 21 december in de brievenbus. Wil jij het magazine ook ontvangen maar ben je nog geen lid? Ga dan naar www.mooirooi.nl/plus en vul het inschrijfformulier in! Dan ben je nog precies op tijd! Daarnaast krijg je direct mooie kortingen bij verschillende winkeliers.