Kelly in de ingerichte ruimte van haar schoonouders
Kelly in de ingerichte ruimte van haar schoonouders Foto: Jos van Nunen

MOI interieur gaat alle uitdagingen aan

Zakelijk Op de koffie bij...

Sint-Oedenrode - Sinds ik met mijn kleine elektrische fiets door Sint-Oedenrode zoem, vallen details me meer op. Zo komt de schoonheid van de Sloef extra binnen, wanneer ik de straat vanaf de Kasteellaan benader. Ik rijd een eeuwenoud weggetje in waar je met een beetje inlevingsvermogen de boerenkarren van honderden jaren geleden voorbij ziet hobbelen. Toch mag ik niet wegdromen, want ik zoek het woonhuis en kantoor van Kelly van Duijnhoven. Zij is de eigenaresse van MOI interieur. Nu we veel buiten zijn, lijkt het misschien niet de tijd om met de binnenkant van je huis bezig te zijn, maar daar denkt de creatieve Kelly uiteraard anders over.

Door: Jeroen van de Sande

Het grote bord met daarop het logo van MOI interieur lonkt naar mij. Het staat voor een prachtige pas gebouwde woning. Ik ga er vanuit dat Kelly daar woont, maar zodra ik mijn fiets er voor de deur zet, roept ze me vanaf de boerderij ernaast. Aha, het kwartje valt direct en Kelly bevestigt mijn vermoeden. “Sinds kort wonen wij in de boerderij en mijn schoonouders in deze aanleunwoning.”, zegt ze. Met ‘wij’ bedoelt ze haar jonge gezin. Met haar man Jelle heeft ze twee kinderen en de derde is op komst. Kletsend lopen we de boerderij in en het mooie interieur komt me tegemoet. ‘Da’s moi’, denk. En dat is nu precies de trigger geweest voor Kelly om haar bedrijf MOI interieur te noemen. Niet op zijn Frans dus, maar lekker op zijn Brabants. En het gaat verder, de letters blijken ook een afkorting: maatwerk, ontwerp en interieur.

Nu Kelly een jaar bezig is met haar bedrijf en meerdere opdrachten heeft lopen, vindt ze het tijd worden om breder bekend te worden en stappen te maken. “Ik ben daar klaar voor”, zegt ze resoluut. Dat geloof ik meteen wanneer ze haar opleidingen benoemt. “Ik heb de Design Academy in Eindhoven gevolgd. Dat was een zware toelating. Zo’n 2000 studenten schreven zich in en uiteindelijk hoorde ik bij de 175 gelukkigen. Daarvoor heb ik een basisopleiding gevolgd aan de Rooi Pannen. In al die jaren heb ik veel materiaalkennis opgedaan. Ik heb leren werken met textiel, keramiek, hout en nog veel meer.” Ook heeft de geboren Nijnselse werkervaring opgedaan. Zo had ze jarenlang een mooie functie bij Vescom. Daar presteerde ze voor de projectmarkt. Ook heeft ze nog even lesgegeven in haar vakgebied op een hogeschool. Tot het begon te kriebelen om voor zichzelf te beginnen. Kelly vervolgt: “Vrienden en familie vroegen me al vaak om advies en dat werd meer en meer. Ik merkte dat ik het heel leuk vond om te adviseren en om van niets iets te maken.” MOI interieur helpt bij de inrichting van huizen, kantoren en andere projectmatige panden. Of het nu gaat om nieuwbouw of een bestaand interieur, Kelly wil alle uitdagingen aangaan.

Een expertise heeft de interieurdeskundige ook. Aangezien Kelly is gespecialiseerd in textiel, is ze eens begonnen met het maken van kunstzinnige akoestische panelen. Ze wijst er eentje aan in haar keuken. “Veel ruimtes kampen met problemen op dat gebied. Wanneer mensen daar mee stoeien, kom ik graag langs om te adviseren. Bovendien kan ik de panelen maken zoals de mensen wensen.” MOI interieur heeft een website waarop het behalve akoestische panelen ook verf, gordijnen, accessoires en kleine meubels aanbiedt. Dat is voor veel consumenten een grote meerwaarde omdat ze op dat vlak door de bomen het bos niet meer zien. 

Kelly heeft ook haar schoonouders geholpen, waar we nog een kijkje gaan nemen. Ik ben onder de indruk van de souplesse van het interieur, hoe het landelijke en het moderne samenkomen. Voor ik ga toch nog even een out-of-the-box-vraag. Wat Kelly’s wens is om eens aan mee te mogen werken? “De inrichting verzorgen van een boutique hotel lijkt me geweldig”, zegt ze met een brede glimlach. Laat een dergelijk project nu net op de planning staan aan de Rooise Markt…

Kelly’s werkwijze is laagdrempelig en ze komt graag langs voor een vrijblijvend gesprek om te kijken wat de woonwensen zijn en waar de vraag ligt. MOI interieur staat voor een persoonlijke aanpak met maatwerk. “Dat vind ik gewoon heel leuk”, zegt Kelly tot slot.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding