Sandra Muijs.
Sandra Muijs. Foto: Jos van Nunen

“Je hoeft het niet te accepteren, het kan ècht anders, ben zelf nu bijna volledig klachtenvrij”

Zakelijk Op de koffie bij...

Sint-Oedenrode - Deze keer werd ik uitgenodigd op de koffie bij Sandra Muijs, die onlangs haar eigen bedrijf opstartte. Ik bel bij haar aan en word vriendelijk ontvangen. De gedrevenheid spat er al gauw af wanneer ze begint te vertellen. Want als er iemand vanuit intrinsieke motivatie een bedrijf gestart is, dan is zij het wel.

Door: Caroline van der Linden

Sandra vertelt me hoe ze nu in het leven staat en wat haar drive is geweest om haar onderneming “Het mag anders” een jaar geleden te beginnen. “Ik werkte voorheen in de gezondheidsbranche, waar ik vrouwen hielp om door middel van gezonde voeding en sporten op een gezonde manier kilo’s kwijt te laten raken en zich weer fijn te voelen. Ontzettend leuk om te doen. Zes jaar geleden vroeg ik mijn man Carlo ten huwelijk. We kenden elkaar al lang en hadden samen twee kinderen. We hadden een super feest en gingen samen met onze kinderen op huwelijksreis naar Italië. Tot het daar vreselijk mis ging. Ik kreeg een ongeluk in een glijbanenpark. Ik klapte ontzettend hard met mijn achterhoofd op de glijbaan. Die dag dacht ik dat het nog meeviel, even uit de zon en dan ben ik er wel weer. Maar nee, het nadenken ging moeilijk en gesprekken voeren ging al helemaal niet. Eenmaal thuis werd het erger en erger. Mijn bazin had begrip, gaf me de ruimte om uit te zieken, maar wat ik toen nog niet wist, is dat ik daar nooit meer terug zou komen.”

Terwijl Sandra dit vertelt, is het merkbaar dat het nog steeds gevoelig ligt. Een traject volgde van therapeut naar therapeut, maar alleen al het nadenken over wat voor eten er ’s avonds op tafel moest staan, was te veel. Uiteindelijk werd er een scan gemaakt, maar hier kwam niets uit. “Ik kreeg te horen dat ze niets konden doen, dat ik er mee moest leren leven. Dat was voor mij op mijn 41ste geen optie. Ik zocht verder en omdat ik me door mijn werk al veel verdiept had in voeding, nam ik ook dat onder de loep. Dit bracht me al wat stapjes in de goede richting, maar er moest meer zijn. Ik probeerde alles en werd door een oud-collega gewezen op een bloedtest. Hierbij werd gekeken naar de hoeveelheid ontstekingsremmende vetzuren in het bloed, die nodig zijn om laaggradige ontstekingen tegen te gaan. Door de hedendaagse Westerse voeding heeft het merendeel van de bevolking hier een fors tekort aan”, vertelt Sandra. “De ‘oplossing’ die je lichaam (wat eigenlijk voor jou helemaal geen oplossing is) gaat verzinnen tegen laaggradige ontstekingen, zijn de klachten waar we mee stoeien. Google maar eens op laaggradige ontstekingen, dan wordt het meer helder”, zegt ze. “Want ook bij mij was dit het geval. Door middel van ontstekingsremmende vetzuren in combinatie met een hoge dosis polyfenolen en de juiste producten/vezels om je darmflora weer gezond te krijgen, heb ik inmiddels mijn leven weer terug. Het gaat dus nog een stapje verder dan alleen maar supplementen, alles wordt weer goed hersteld en opgebouwd. Met alle liefde help ik nu anderen die met klachten sukkelen. Als mensen dan gigantisch opknappen, raak ik ontroerd, want eens stond ik daar. Dit werkt dan weer helend voor mijzelf, want alles begon bij mij ook met een bloedtestje (prikje in de vinger). Ervaar zelf “Het mag anders”, wat refereert aan de nieuwe naam van mijn bedrijf, want dat is wat ik uit wil dragen. Je hoeft je klachten niet te accepteren. Het kan echt anders. Veel mensen zijn al op de goede weg, maar er is méér. Met een bloedtestje krijg je inzicht in je klachten en kom je te weten of je lichaam alles wel op kan nemen wat je erin stopt, dat is echt stap één, want vaak willen we het goed doen, maar neemt je lichaam het niet op en dat is zonde. Ik help mensen met uiteenlopende klachten, 95% van alle klachten is namelijk gerelateerd aan laaggradige ontstekingen.”

“Vanaf vandaag tot en met 30 november heb ik een actie: een bloedtestje is 59,95 euro plus labonderzoek en advies. Als je besluit om met mijn oplossing aan de slag te gaan, krijg je meteen 1 gratis product en gratis coachcalls (10 stuks) met betrekking tot voeding, balans, beweging etc. (coachcalls zijn normaal 249 euro). Dit omdat ik het leven weer mag vieren en dit iedereen gun, mijn feestje!” Contact opnemen met Sandra kan via 06-11913266