Afbeelding

Alaaf Papgat!

Carnaval Carnaval

Sint-Oedenrode -De dag was dan eindelijk daar. De dag waar we het afgelopen jaar heel veel over hebben gepraat, gedroomd, gespeculeerd en over hebben moeten zwijgen. Elluf elluf!

Door: Prinses Hanneke Pap dn Urste & Adjudame Maré  

Vanaf april hebben we dit grote, fantastische geheim voor onszelf moeten houden maar sinds afgelopen zaterdag mogen we het eindelijk met iedereen delen. Met ontzettend veel trots mogen wij ons aan jullie voorstellen als ‘t neije koppel van Papgat. Na 65 jaar scepter zwaaiende mannen was het volgens de prinskeuzecommissie tijd voor een prinses. Hanneke koos Maré als adjudame en daarmee was het eerste dameskoppel een feit. Wij zijn dus Hanneke Merks (27 jaar) en Maré Voets (30 jaar). We hebben onze jeugd in Olland doorgebracht. Hanneke woont nu met haar vriend Joris van der Heijden op d’n Heikant. Maré is in Olland gebleven en woont daar met haar man Jordy Voets en zoontjes Huub (bijna 3) en Toon (bijna 1). Hanneke werkt op basisschool Dommelrode als juf en houdt zich daarnaast bezig met het ontwikkelen van lesmateriaal. Maré werkt als planner onderhoud bij Waterschap de Dommel. Als je meer over ons wilt weten, vraag het ons of lees het binnenkort in de Papbuik.

Naast dat we het eerste dameskoppel zijn, hebben we nog een primeur dit jaar. We zijn namelijk de eersten met een heus gastgevolg! Dus zie je naast de Raad van 11 en de hofdames wat andere bekende of onbekende gezichten, dat zou zomaar eens ons gastgevolg kunnen zijn. Geen zorgen, dit zijn ook allemaal uiterst zorgvuldig geselecteerde feestneuzen. De afgelopen maanden hebben we samen met onze mannen en de PK al een erg mooie tijd gehad. Alle voorbereidingen waren een feestje. Net als de binnenpretjes als het weer ergens over ‘de neije’ ging. Samen met het ontwijken van de jagers was de voorpret compleet. We kijken met veel plezier terug op deze bijzondere tijd. En dit carnavalsseizoen komen er ongetwijfeld nog ontelbaar mooie momenten bij. Onze agenda’s zitten bomvol en we hebben er super veel zin in. We kijken er naar uit om er met alle papbuiken, papbuikinnen en papbuikinnekes ‘n gruwelijk skon jubileumjaar van te maken. Dans mee, buurt mee, ga mee in de polonaise, geniet en doe niet te moeilijk, want:

Mi veul glitter en gin gemaar, proost Papgat op ‘t jubileumjaar!