Het team van Van Deursen
Het team van Van Deursen Foto:

Boeren-uit-de-Streekmarkt bij Van Deursen Dier & Tuin

Zakelijk

Sint-Oedenrode - Van Deursen Diervoeders slaat binnenkort de handen ineen met lokale (agrarische) bedrijven. Op Hemelvaartsdag, 18 mei, organiseert de onderneming een Boeren-uit-de-Streekmarkt, waarbij mensen de kans krijgen om te genieten van diverse lokale streekproducten.

Daarbij is het volgens Martine en Ilse van Deursen een uitstekende kans voor de lokale bedrijven om hun producten te tonen aan inwoners uit de omgeving. “Ons idee is om met deze streekmarkt lokale bedrijven onder de aandacht te brengen. Je hoort en leest vaak: ‘Wees loyaal, koop lokaal’. Daar willen wij graag aan bijdragen.” Er zijn in de regio heel veel adressen waar je als consument terecht kan. Waar haal je het lekkerste vlees, waar de lekkerste zuivel, meest verse fruit of waar kun je gewoon een super leuk kinderfeest organiseren? Of wat denk je van een heerlijke lunch in het buitengebied van Sint-Oedenrode. Er is echt heel veel te vinden, gewoon bij jou om de hoek!

De streekmarkt vindt plaats op Hemelvaartsdag, een bewuste keuze: de meeste mensen zijn vrij die dag en willen er lekker op uit. De winkel van Van Deursen Dier & Tuin is dan ook speciaal geopend deze middag. Mocht het onverhoopt slecht weer zijn, gaat de Streekmarkt gewoon door, er is namelijk ruimte genoeg onder de nieuwe overkapping. Bij mooi weer is er natuurlijk ook ruimte om lekker in het zonnetje te zitten. Ook aan de kinderen is gedacht en er wordt van alles georganiseerd.

Bezoekers kunnen op de streekmarkt een breed scala aan verse producten verwachten; van vers vlees uit de diepvries, tot verse zuivel, ijs en fruit. Ook worden er heerlijke verse producten bereid, dus kom met een lege maag. Daarnaast zijn er ook non-food-producten aanwezig, zoals souvenirs, klompen en natuurlijk de producten uit de winkel van Van Deursen. Op dit moment zijn er al dertien deelnemers, die evenals Martine en Ilse zeer enthousiast zijn over dit initiatief. Zij hopen dan ook dat de streekmarkt een succes gaat worden. “Dit wordt hopelijk de eerste van velen. We hebben zeker plannen om dit vaker te organiseren!”

De streekmarkt zal op donderdag 18 mei plaatsvinden op het terrein van Van Deursen Dier & Tuin op de Industrieweg 8 in Nijnsel. Ben je die ochtend toevallig toch bij VV Nijnsel, waar de KNVB en de FIFA langskomen? Loop dan meteen door om het gezellig af te sluiten! Bezoekers zijn welkom van 12.00 tot 17.00 uur. Graag tot dan!