Wijnald Koolen
Wijnald Koolen Foto: BAS ULEHAKE

Tapperij en Eeterij d’n Dommel al 12,5 jaar een Roois begrip

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - Heb je dorst of zin om een lekker hapje te eten? Dan ben je in het centrum van Sint-Oedenrode op de juiste plek. De Markt wordt gevuld met diverse cafés en kroegen waar je kan bijkomen. Al 12,5 jaar pronkt Tapperij en Eeterij D’n Dommel op de hoek van de Markt. Het gezellige café is de thuishaven voor diverse clubs en verenigingen en natuurlijk de geliefde stamgasten. 

Het jubileum werd op 1 april groots gevierd met de coverband Face to Face. Het is niet de eerste band die d’n Dommel verwelkomt. Door de jaren heen hebben diverse bands, zangers en andere artiesten het café gevuld met hun muzikale klanken. Van lokale artiesten tot landelijk bekend en misschien zelfs daar buiten, zoals DJ Paul Elstak en Mart Hoogkamer. Zij maakten tijdens carnaval en Rooi kermis het feestje compleet. Wijnald Koolen, eigenaar van Tapperij en Eeterij d’n Dommel, weet altijd uit te pakken en zijn bezoekers te verrassen.

In al die jaren hebben Wijnald en zijn team veel bijzondere dingen meegemaakt. Een blijvende, dierbare herinnering is de intense week na het overlijden van twee geliefde stamgasten. D’n Dommel was een week lang de plek voor de familie en vrienden, een emotionele huiskamer.

In clubverband is d’n Dommel geen onbekende, in tegendeel zelfs. Het zit diepgeworteld in de Rooise samenleving. Het is een ontmoetingsplek waar veel Rooienaren graag gebruik van maken onder het genot van een hapje en drankje. Het groeiende biergenootschap ‘Het Roois Biergenotschap’ heeft D’n Dommel als fijne thuisbasis. Naast de heerlijke lunch, bereid en geserveerd door Wijnald en zijn team, geniet jong en oud elke dag van de week van het brede aanbod. Zo staan er honderd bieren op de kaart, maar kan je ook genieten van alle soorten fris, koffie, thee, wijn en zelfs cocktails.

D’n Dommel zorgt voor heel wat leven in het centrum. De diverse bandjes trekken veel aandacht en hetzelfde geldt voor de evenementen die plaatsvinden in het café. Zo werd het Ierse St. Patricks Day gevierd en stroomt elke maand d’n Dommel vol met pubquizliefhebbers voor Pubquiz Rooi. Doordeweeks en in het weekend bruist het er ook van het leven. De geliefde lunch- en terraslocatie is bekend in heel Sint-Oedenrode en omgeving. Met uitzicht over de Markt en alles wat daar gebeurt is er altijd wat te beleven.

Wijnald licht al een tipje van de sluier op voor de komende periode. Binnenkort komt er een groot feestweekend vol leuke, unieke artiesten en evenementen.