Amina op haar werk.
Amina op haar werk.

‘Ik vind het fijn als ik straks een ‘echte’ baan heb’

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode – Amina Ahmed (45) uit Sint-Oedenrode is een doorzetter. Hoewel ze de Nederlandse taal moeilijk vindt, probeert ze elke dag weer te leren. Dat alle collega’s op de productieafdeling van WSD in Boxtel onderling Nederlands praten is een stimulans om de taal nog beter te kunnen spreken.

‘Lachen Amina!’. Amina’s collega’s grinniken als ze op de werkvloer van WSD geportretteerd wordt. Zelf vindt ze het ook prima om op de foto te gaan in de montagehal waar ze elke week op maandag, woensdag en vrijdag aan de slag is. Ze is gestart met drie halve dagen maar kon al snel uitbreiden naar drie hele dagen. Haar doel is om uiteindelijk 28 uur per week te kunnen werken zodat ze niet meer afhankelijk is van een uitkering. ‘We monteren vandaag bloemenkaartjes die in een bloemenwinkel of tuincentrum in een pot worden gezet’, legt Amina uit. ‘Meestal werken we aan opdrachten van Rituals. Dan stellen we geurpotjes samen en dat is een stuk moeilijker.’

Amina volgt bij WSD een traject naar werk. Ze begon in december vorig jaar en het is de bedoeling dat ze binnenkort een dienstverband via WSD krijgt. Samen met haar PIM-coach wordt er constant gekeken of er een volgende stap gezet kan worden. 

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant