Boskant laat punten liggen

Algemeen Sport

Boskant - Op basis van het spelbeeld is een gelijkspel de terechte uitslag, al had Boskant in de eerste helft de beste kansen. "We stonden in de tweede helft beter. Met een beetje geluk hadden we de overwinning kunnen stelen", aldus OSC'45-speler El Barkaoui.

Een (erg) positieve terugblik op de wedstrijd OSC'45 tegen Boskant van een van de spelers van de thuisclub. De wedstrijd is in een 1-1 gelijkspel geëindigd, maar dat had Boskant vooral aan zichzelf te danken. Want met de rust had het minstens met 0-2 voor moeten staan. Had, ….. maar de werkelijkheid was anders. De eerste goede mogelijkheid ontstond toen Jim van der Zanden na een diepe bal een duel aanging met doelman Lubbinge. De rebound was voor Aimé Opheij, maar scheidsrechter Vermeer had een overtreding geconstateerd en het feest ging niet door. In de 36e minuut kon Jim het over doen. Na een goede steekbal kwam hij oog in oog met doelman Vermeer. Mogelijk had hij zelf moeten 'afdrukken', maar zijn actie, breed leggen op de meegelopen Brett Veldkamp, mislukte doordat de bal niet zuiver gegeven werd. Weg kans. Twee minuten later opnieuw een mogelijkheid. Na een goede passeeractie dook Rens van de Wijdeven vrij op voor het doel. De slechte grasmat zorgde er met een stuiter voor dat de bal de verkeerde richting meekreeg en net naast ging. En ook bij de laatste mogelijkheid, een scrimmage voor het OSC doel, lukte het Boskant niet de bal over de doellijn te werken.

Na rust waren de eerste kansen voor Boskant. Na een goede redding van doelman Lubbinge op een inzet van Aimé Opheij, was hij in de 53e minuut kansloos op een vrije trap van Rens. Helaas geen doelpunt, de paal bracht redding. In de 72e minuut kwam Boskant op voorsprong. Na en goede passeeractie van Rens werkte hij evenzo goed af : 0-1. Na 3 minuten was de stand echter weer gelijk. Een van hun gevaarlijkste aanvallers, Karim el Barkaoui, al enkel keren zonder succes gevaarlijk geweest voor het Boskant doel, had deze keer de mazzel dat z'n inzet door een Boskants been van richting veranderde zodat ook doelman Vincent Staals geklopt was: 1-1.
Uiteindelijk leek het in de 81e minuut toch nog goed te komen voor Boskant, maar het doelpunt, na een voorzet van links en een stuiter op de paal, werd vanwege buitenspel afgekeurd. Twijfelachtig aldus vele Boskanters.
OSC'45 vierde het gelijkspel als een overwinning. Boskant kon met gebogen hoofd van het veld en mag zich diep schamen voor het puntenverlies.
Aanstaande zondag moet Boskant 1 opnieuw vol aan de bak. Tegen Wilhelmina uit Den Bosch. Een goed team. De uitwedstrijd eindigde indertijd in een 3-3 gelijkspel. Ook Boskant 2 speelde een competitiewedstrijd. De uitwedstrijd tegen Vianen Vooruit 2 eindigde in een 3-0 nederlaag. Aanstaande zondag speelt Boskant 2 thuis tegen Prinses Irene 2.