Logo mooirooi.nl
Een situatie bij een corner.   | Fotonummer: 9ae6af
Een situatie bij een corner. (Foto: Lambert Verhoeven)
Sport

VV Nijnsel deelt met Schijndel

Nijnsel - 'De eerste competitiewedstrijd ooit' tussen Nijnsel/TVE Reclame en Schijndel eindigde onbeslist. De neutrale toeschouwer kon er vrede mee hebben, maar beide teams minder. De thuisploeg was niet compleet en dat wreekte zich. Het leidde tot minder voetbal en meer opportunisme. 'Als we compleet waren geweest…..' We kennen dat soort kreten. De bezoekers hadden meer voetbal in de ploeg, meer balbezit maar ook de gasten zullen de bal over de lijn moeten brengen om het scorebord in beweging te krijgen.

De gasten meenden al vroeg in een zetel te belanden toen na amper vier minuten al naar het midden werd gewezen. Een middenvelder mocht best lang doorgaan terwijl er hem onderweg geen strobreed in de weg werd gelegd. Vervolgens besloot hij tot een schot op doel. Een behoorlijke afstand maar de bal verdween toch aan de voor Nijnsel aan de verkeerde kant van de paal, 0-1. Een streep door de Nijnselse rekening. Daarna golfde het spel op en neer waarbij weinig serieuze kansen werden genoteerd. Na een half uur een 'moment' in de zestien van de gasten waarbij Rick van der Vleuten na en vrijetrap zeer alert reageerde en de verdiende gelijkmaker liet aantekenen.
Na de theepauze ontwikkelde Schijndel wat meer aanvallende impulsen waarbij het in het oranje gestoken team een beperkt aantal hele maar meer halve kansen liet aantekenen. De Nijnselse verdediging stond echter, zoals het hele seizoen al, zijn mannetje en de bezoekers konden dan ook niet de voor hen gewenste 1-2 op het scorebord brengen. Nijnsel hanteerde de counter, gelardeerd met het nodige opportunisme maar dan is het belangrijk dat de passes loepzuiver zijn. De succesvol ingevallen Jari de Haan stichtte het nodige gevaar met zijn lengte en snelheid. Hij liep op elke bal en maakte het de Schijndelse verdediging nog knap lastig maar ook zijn pogingen strandden uiteindelijk in schoonheid. De uitstekende en soeverein leidende leidsman uit Barendrecht floot uiteindelijk de 1-1 naar de statistieken en de spelers vroegen zich af of ze nu blij of minder tevreden moesten zijn. Het blijft spannend in deze derde klasse, de verschillen blijven klein.
Nijnsel/TVE Reclame Heren 1 gaat zondag op bezoek bij Boekel Sport. De eerste competitiewedstrijd werd door Nijnsel in winst omgezet maar Boekel Sport is de afgelopen maanden aan een indrukwekkende opmars begonnen, afgelopen zondag bevestigend met een klinkende overwinning bij koploper RKPVV. Alle hens aan dek dus. Maar zoals eerder gezegd, veel teams zijn aan elkaar gewaagd, dus Nijnsel gaat ook deze strijd aan met de intentie om een of meerdere punten mee terug naar Nijnsel te brengen.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u naar de optocht in Papgat kijken?Reageren!