Marco van Esch (l) en Willy Brus.
Marco van Esch (l) en Willy Brus.

Belangrijk bestuursduo neemt afscheid

Algemeen Sport

Olland - Zondag 5 januari vond de jaarlijkse receptie van WTC Gerry van Gerwen plaats. Een erg druk bezochte receptie waarin mooie woorden werden gedeeld en waar ook plaats was voor een kritisch noot met betrekking tot veiligheid. Na zes jaar in het bestuur te hebben gezeten hebben Marco van Esch (voorzitter) en Willy Brus (secretaris) besloten te stoppen. Marco en Willy blijven nauw betrokken bij de club en worden bedankt voor hun verdiensten voor de vereniging.

Mede dankzij hun inbreng heeft WTC Gerry van Gerwen een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Denk aan: - Toertocht Parijs-Olland (40 jaar bestaan) - Ledenaantal ruim verdubbeld tot bijna 200 leden - Ollands Ruigste (MTB tocht) succesvol toegevoegd aan programma. - Erkenning Extra Goed Geregeld door NTFU voor Ollands Mooiste en Ollands Ruigste. - Baanclinic en MTB clinic toegevoegd aan programma. - Sponsorcontracten verzorgd die de club financieel gezond maken.

Marco en Willy ontvingen een prachtige bos bloemen en een geheel verzorgd etentje met partners bij De Beleving. Extra leuk om te melden is het feit dat Willy Brus prolongatie als clubkampioen heeft weten te behalen. De club feliciteert Willy met deze unieke prestatie en denkt dat deze WIlly meer dan terecht toekomt.

Het nieuwe bestuur, waarin nog gezocht wordt naar een nieuwe voorzitter en Winfried van der Bom de plek van Willy gaat vervangen als secretaris, gaat de ingeslagen weg voortzetten. Echter wel met één heel erg belangrijke toevoeging. Met de toenemende verkeersdrukte en met het groeiende ledenaantal is veiligheid een noodzakelijk onderwerp geworden. Veiligheid is daarom toegevoegd aan het motto van de club: Veilig fietsen in recreatief verband! Een veiligheidscommissie, wegkapiteins en het bestuur zullen komend jaar toezien op veiligheid voor leden en overige weggebruikers.
Als laatste is het leuk om te melden dat WTC Gerry van Gerwen dit jaar 45 jaar bestaat. Dat wordt o.a. gevierd tijdens: - Mutsaars Bikes Ollands Ruigste - zondag 29 maart 2020 - Centro Ollands Mooiste - zondag 17 mei 2020 - 45 jaar Jubileumtocht - zaterdag 6 juni 2020.