Bianca agterberg
Bianca agterberg Foto: Ellis Rijkers

Klavertje Vier heeft nieuwe gastrolspeelster

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Toneelvereniging Klavertje Vier uit Sint-Oedenrode heeft een nieuwe gastrolspeelster. Haar naam is Bianca Agterberg en ze gaat een rol spelen in de aankomende voorstelling 'Tortelduifjes en ouwe Kraaien'. Maar wie is deze actrice?

Bianca stelt zich voor
"Ik ben Bianca Agterberg, 43 jaar en kom van boven de rivieren. Inmiddels woon ik ruim vier jaar in Brabant waarvan bijna vier jaar in Rooi. Een "stadse" word ik genoemd en ja, ik hoor vaak: "Jij komt hier niet vandaan hè?". "Klopt", zeg ik dan, "maar ik ben heel blij dat ik hier mag wonen."
Het gemoedelijke, sociale en de gezellige gastvrijheid voelt als een comfortabele deken. Ik woon in het buitengebied van Rooi met mijn partner, hond en vijf kippen. Drie jaar geleden las ik in DeMooiRooiKrant over de voorstellingen van Klavertje Vier. Mijn partner was voor zijn werk weg en ik was alleen. Ik dacht: dat is leuk! Dus ben ik alleen naar een voorstelling gegaan. Ik was enorm onder de indruk van het hoge niveau van spelen en het plezier wat men uitstraalde tijdens de voorstelling. De twee jaren die volgden ben ik wederom alleen naar de voorstellingen gegaan. Mijn eigen cadeautje. Afgelopen jaar met carnaval raakte ik spontaan in aanraking met een van de speelsters. Het klikte direct. En ik dacht alleen maar 'Waar herken ik haar toch van?!' Toen ze het vertelde begon ik enthousiast te vertellen hoe leuk ik Klavertje Vier vind. En uit het niks vroeg ze: 'We zoeken nog spelers. Ik denk dat jij het echt goed zou kunnen doen en je past in de groep als ik dat zo mag inschatten.' Poeh! Tjee! Das toch ook wat! Ik dacht aan mijn vroegere toneelervaring. Als klein meisje heb ik jaren meegedaan met de jeugdoperette waarbij we twee keer per jaar een voorstelling hadden in de Stadsschouwburg. Dat was altijd super leuk, maar wel erg lang geleden. Maar goed, binnen korte tijd was een en ander geregeld en ben ik enorm blij met de gastrol die ik dit jaar mag vervullen."

Het stuk
"We spelen het stuk 'Tortelduifjes en ouwe kraaien'. Dit stuk gaat over een steenrijke dame mevrouw Goedhart, die wordt gemangeld door haar werkster en klusjesman. Deze twee personen behandelen haar als een lastig klein kind. De hoop dat de kinderen van mevrouw Goedhart wel voor hun moeder zullen opkomen blijkt een ijdele hoop. De kinderen van deze dame zijn liever lui dan moe en kijken absoluut niet om naar hun moeder.Maar gelukkig krijgt mevrouw Goedhart veel steun van haar buurmeisje en er komt ook nog  hulp uit een onverwachte hoek! De liefde speelt hierbij een belangrijke rol. In dit stuk speel ik Eugenie, één van de dochters van mevrouw Goedhart. Ze is een 'gold digger'en altijd op zoek naar een rijke man. Ze belt aan één stuk door met verschillende mannen en heeft ondertussen totaal geen oog voor haar eigen moeder. Heerlijk om te spelen! Het leuke van het toneel is dat je je ineens bewust wordt van wat je doet en zegt. Enorm leerzaam ook. Ik ben blij dat ik bij deze enthousiaste groep mag zijn. Ik verheug me op de komende voorstellingen! Ik hoop u tijdens een van onze voorstellingen te mogen begroeten!"

De data van de voorstellingen zijn: 14 – 15 – 18 – 20 en 21 maart 2020. Vanaf 01-01-2020 kunt u kaartjes reserveren voor deze voorstelling. Informatie hierover vindt u op onze website: www.klavertjeviernijnsel.nl