Logo mooirooi.nl
Laurens van Voorst, voorman van Hart.   | Fotonummer: a79154
Laurens van Voorst, voorman van Hart. (Foto: Jos van Nunen)
Politiek Meierijstad

Bruisend Jaarverslag Hart: "Wel harmonisatie, geen harmonie"

Meierijstad - Van alle politieke raadsfracties in Meierijstad is Hart opnieuw de enige die een jaarverslag uitgebracht heeft. Voor wie de lokale politiek een beetje volgt, kan dit amper een verrassing zijn: de fractie laat geen gelegenheid onbenut om zichzelf te profileren. Maar dat is bepaald geen doel op zich. Het is de uitkomst van – opnieuw – een jaar van niet aflatende politieke activiteit, van enquêtes en themabijeenkomsten. En of je het nu met ze eens bent of niet, of je het ze gunt of niet, binnen politiek Meierijstad staat hun dynamiek op een onbetwiste eerste plaats. In hun eigen woorden: "zo ongeveer de meest communicerende politieke partij van Nederland." Wie zoiets beweert, kan natuurlijk niet om een jaarverslag heen.

Hun jaarverslag "Wel harmonisatie, geen harmonie" is geen verhaal om vrolijk van te worden. Het is vooral een aaneenschakeling van dieptepunten, met stip het uiteenvallen van Team door persoonlijke ruzies en vertrek van twee wethouders als gevolg daarvan, en de "halsstarrigheid" waarmee CDA-wethouder Coby van der Pas steeds vasthield aan een onderzoek naar nieuwbouw en verplaatsing van het bestuurscentrum naar Veghel. Ook krijgen andere fracties en raadsleden een veeg uit de pan – wie de schoen past trekke hem aan - wegens gebrek aan ambitie en alertheid. Dit was overigens ook voor de rekenkamer reden voor een opmerking.

"Wel harmonisatie, geen harmonie" kón ook geen verhaal worden om vrolijk van te worden, want dan zou Hart haar eigen zegeningen moeten gaan benadrukken. Borstklopperij is niet goed voor de gunfactor, die in de politiek óók een belangrijke rol speelt. Wel doen ze in hun kerstvertelling een poging om hun jaarverslag positief af te sluiten. "Ambtenaren, burgemeester, wethouders en raadsleden in Meierijstad begrijpen het sinds kerst 2019 helemaal. 2020 wordt een mooi jaar.'

Hart benoemt wel de feiten en cijfers. Ze maken ook een voorbehoud dat hun effectiviteit soms moeilijk meetbaar is en ja, ze deden het natuurlijk ook weer niet helemaal alléén. En ze zijn ook nog zo eerlijk om hun verloren veldslagen en zelfs hun vergissingen te melden, iets wat in de politiek bepaald geen gewoonte is.

Met 14.617 unieke bezoekers aan hun website scoorden ze 21% beter dan het jaar daarvoor en ook hun vriendenkring op Facebook groeide, zij het bescheiden, tot 1858. "En, we kunnen het niet laten: dat is meer dan alle andere negen partijen samen. Hart is ook actief op Twitter (484 volgers) en Instagram (411 volgers)." Het complete jaarverslag is in te zien op https://www.facebook.com/hartfractie/?epa=SEARCH_BOX


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!