Een sfeerfoto van een optreden in de cafetaria.
Een sfeerfoto van een optreden in de cafetaria.

Een nieuwe wereld vol muziek

Algemeen

Sint-Oedenrode - Dennis van der Sanden passeerde op woensdag 28 augustus voor het eerst de deuren van Berklee College of Music in Boston (VS). Er ging er een nieuwe wereld vol muziek voor hem open. In de afgelopen maanden heeft de Rooise gitarist het erg druk gehad. Vooral met leren, met muziek maken én met luisteren. Op al die vlakken heeft hij een enorme progressie geboekt. Dat laat Dennis zien in zijn resultaten. Gelukkig heeft hij nog even de tijd gevonden om Sint-Oedenrode op de hoogte te houden van zijn avonturen. 

"De campus waar ik verblijf is niet een afgebakend gebied zoals je dat vaak ziet van Amerikaanse scholen, maar bestaat uit een aantal gebouwen aan een drukke straat in hartje Boston. Daarin zijn de verschillende disciplines gehuisvest. In het hoofdgebouw - het meest moderne en grootste gebouw - is een cafetaria waar elke avond concerten worden gehouden. In de kelder van het gebouw zijn tien professionele opnamestudio's gevestigd. De theorielessen krijgen we weer op een ander locatie. Alle gebouwen van Berklee liggen op zo'n vijf minuten loopafstand van elkaar. Mijn eerste week bestond uit het inrichten van mijn kamer op de campus en de kennismaking met Berklee en mijn medestudenten. De kamers worden vaak gedeeld met kamergenoten. Ik deel mijn kamer met twee andere studenten."

Meteen in het diepe
"Inmiddels is gehoortraining een van mijn favoriete vakken op Berklee. De professor, Yumiko Matsuoka, is een ontzettend begaafd musicus en een fantastische lerares. Het was even wennen toen ik tijdens de tweede les meteen al een melodie van bladmuziek moest zingen voor de klas. Daarnaast lezen we ook ritmes om sneller muziekstukken te begrijpen. Na vier maanden is mijn muzikale oor al flink verbeterd!"

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant
 

Afbeelding
Afbeelding