Logo mooirooi.nl
President Frank van den Brand en voorzitter Leon van Rooij (r)   | Fotonummer: d7c714
President Frank van den Brand en voorzitter Leon van Rooij (r) (Foto: Johnny Huijbers)
MooiPapgat.nl St.Oedenrode

Feesttent langer in het dorp biedt meer kansen voor Papgat Carnaval

Sint-Oedenrode - Zo'n anderhalve week na Carnaval 2018 had Leon van Rooij als voorzitter van Jeugdcarnaval Sint-Oedenrode de President van Papgat aan de telefoon. "We hebben een idee…", zei Leon tegen Frank van den Brand. "In 2020 willen we de tent al een week eerder plaatsen." "Dat is toevallig", lachte de voorman van Papgat Carnaval. "Daar zijn wij ook mee bezig!" Allebei met een eigen reden en na veel voorbereidingen wordt dit plan waarheid tijdens de komende Carnaval.  

Het zal niemand zijn ontgaan dat het zojuist begonnen Carnavalsseizoen in het teken staat van het 55-jarig bestaan van Stichting Jeugdcarnaval Sint-Oedenrode. Rondom dat jubileum zal er meer gebeuren dan in een 'normaal' jaar. Bij Stichting Papgat breken er ook nieuwe tijden aan. De traditionele Prinsenzittingen in De Beurs gaan door in een ander format: Papgat op de Planken. Het was een grote wens om dit in een tent op de Markt plaats te laten vinden. Dat plan is nu gelukt en de twee stichtingen kunnen daardoor hun evenementen perfect combineren.
"Eigenlijk wilden we het dit jaar al, maar we merkten al snel dat het te kort dag was", vertelt Van den Brand. "Het afgelopen jaar hebben we veel overleggen gevoerd met verschillende betrokken partijen zoals de horeca, de marktkooplui, de gemeente, Natuurlijk! Sint-Oedenrode en Rooi2000. Gelukkig stonden ze er allemaal voor open en hebben ze hun medewerking verleend. Daar zijn we erg blij mee!"

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u naar de optocht in Papgat kijken?Reageren!