Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: b683c2
Foto: Hans van den Wijngaard

Vier spelers naar achtste finale Brabantse beker

Sint-Oedenrode - David Riupassa, Jacques Brouns en Fred Passchier allen lid van de Rooise dam- en schaakvereniging hadden een vrij gunstige loting  en wisten zich afgelopen maandag in Dommelzicht te plaatsen voor de achtste finale van het Brabants bekerkampioenschap. 

Walter Beekmans wist de veel sterker geachte Ties Slagter van HED uit Rosmalen op remise te houden en plaatse zich als vierde RDS'er. Als Jan Vervoort in de inhaalpartij zich tegen Arnold Beset van HED weet te plaatsen kunnen het er zelfs vijf worden. Verder plaatse regerend bekerkampioen Pieter Wijn zich ten koste van Frank Teer.
Nard van de Laar van de plaatselijke club hield lange tijd goed stand tegen de Udense topper Soender Kalpoe maar kwam in het eindspel net tekort.
De grootste verassing van de avond was de uitschakeling van Peter Klaassen van RDS. Zijn tegenstander Jeffrey Pals van DOG uit Uden was duidelijk de underdog die aan remise voldoende had. Jeffrey slaagde daar boven ieders verwachting in.

Schaaknieuws
Op 2 november stond de wedstrijd RDS1-Eindhoven 4 op het programma. Op papier waren beide teams aan elkaar gewaagd maar uiteindelijk sloeg de balans toch in het voordeel door van de Eindhovenaren. Uitslag 3,5 – 4,5 .
Voor het achttal van RDS werden de punten behaald door John ten Ham, Daan Geboers, René Dekkers en Wim van der Heijden.
 


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!