Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 005a62
Kunst en Cultuur

Succesvol weekend voor Muziekvereniging Meierijstad

Meierijstad - Afgelopen weekend namen zowel het harmonieorkest als de slagwerkgroep van Muziekvereniging Meierijstad deel aan het jaarlijks terugkerende Jumbo Muziekfestival, beter bekend als de "Jumbocup". 

Het festival vond dit jaar voor de 35e keer plaats. De organisatie was wederom in handen van Fanfare Sint Cecilia uit Zijtaart. Dit jaar streden op zaterdag negen slagwerkgroepen en op zondag tien harmonie- en fanfareorkesten om de prijzen. Alle deelnemers brachten drie stukken ten gehore, waarvan er twee werden beoordeeld door een vakkundige jury. 
Voor de slagwerkgroep was dit evenement een mooie test in de voorbereiding op het concours in Etten-Leur, waaraan zij op 8 december zullen gaan deelnemen. De slagwerkers onder leiding van René van Lokven lieten zich van hun beste kant zien. Met een fantastische score van 90 punten voor hun vrije werk en 88 punten voor de beoordeelde stukken, werden zij de winnaar in hun categorie! 
Op zondag was het de beurt aan het harmonieorkest. Als openingswerk was gekozen voor deel twee uit "Tormenta del Desierto" (Golfoorlog). Een indrukwekkende compositie, die de strijd in Irak beschrijft. In het tweede werk "Rhapsody for Trumpet" was een belangrijke rol weggelegd voor het jongste lid van het harmonieorkest, Meike Verhagen. Meike gaat in maart volgend jaar op voor haar D-dipoma en ook dan zal zij deze prachtige solo voor trompet, samen met harmonieorkest gaan uitvoeren. Het orkest eindigde met het stuk "Saga Maligna" gebaseerd op de musical "Zaad van Satan". Het harmonieorkest behaalde met hun optreden een zeer mooie score van 8,1 gemiddeld.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!