Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 34c747
Sport

Harde nederlaag Attaque 2, goede zaken3 en 4

Sint-Oedenrode - Voor Attaque 2 was na de vorige speelronde weer van alles mogelijk. Om een mogelijke kans op nacompetitie voor promotie te behouden, was een goed resultaat gewenst tegen Never Despair.

Attaque 2 bezette voor het begin van de zevende speelronde nog de vijfde plek, maar de verschillen met de teams daarboven waren marginaal. Een goede uitslag tegen nummer twee Never Despair 7 zou nog meer perspectief geven. De avond liep alleen anders. De Bossche tegenstanders stonden in een mum van tijd al met 4-0 voor. Het verschil in sterkte was niet groot, maar de Rooienaren konden niet toeslaan op momenten dat het echt telde. Stefan Kerk bracht vervolgens het eerste punt op het bord en met een beetje geluk kon de wedstrijd nog omslaan. Dit gebeurde alleen niet: Attaque bleef games met kleine marges verliezen en zo liep Never Despair steeds verder uit; er ging geen punt meer naar de Rooienaren, waardoor de ontmoeting in een 9-1 nederlaag eindigde. Het perspectief op een mogelijke promotiekans is verdwenen, nu is het de zaak om vierde te worden om zo rechtstreekse handhaving te bewerkstelligen.
Attaque 3 had een drukke week. Op donderdag werd er gespeeld tegen hekkensluiter Stiphout 7 en een dag later ging het team op bezoek tegen nummer drie Unicum 7. Tegen Stiphout moest er stevig gescoord worden en het begin was dan ook goed: Nick van Galen en Henry van Casteren brachten de eerste twee Rooise punten op het bord. Daarna sloeg de wedstrijd echter om. Stiphout boog de achterstand om in een 4-2 voorsprong. Attaque had moeite met het spel van Stiphout en bleef in de achtervolging. Henry en Nick wisten beiden nog een partij te winnen, maar Job van Galen kwam niet in de wedstrijd en wist geen partij te winnen. Hierdoor eindigde de ontmoeting in een verrassende 6-4 overwinning voor Stiphout.
De wedstrijd tegen Unicum kreeg hierdoor nog meer lading. Nog een nederlaag en het harde werk van de vijf voorgaande speelrondes zou teniet worden gedaan. Wederom begon Attaque sterk met overwinningen van Henry en Nick. Unicum deed vervolgens wat terug, maar deze keer pakte Attaque daarna weer door en liep het uit naar 4-1. Unicum maakte vervolgens 4-2 en de wedstrijden daarna zouden zomaar eens het hele seizoen gemaakt kunnen hebben. Nick, Job en Henry speelden stuk voor stuk nagelbijters. De laatste vier partijen werden allemaal vijfsetters. Nick won zijn eerste met 11-9, Job met 12-10, Henry vervolgens ook met 12-10 en Nick sloot de laatste vijfsetter of met een 11-8 overwinning. De einduitslag werd hierdoor een stevige 8-2 overwinning voor de Rooienaren, die hierdoor de week met een betere uitgangspositie afluiten dan hoe ze hem begonnen zijn. 
Voor Attaque 4 is er ook nog van alles mogelijk. Het team kan met een klein wonder nog kampioen worden, maar het kan ook eindigen op de vijfde plek. De tegenstander in de zevende speelronde was het Udense TTV Maashorst. Ook Attaque 4 kwam in deze ontmoeting op een 2-0 voorsprong, dankzij Niels Braams en Robert Wielink. De 2-0 werd vervolgens 4-1 door het gewonnen dubbelspel en de nog steeds foutloze Niels. Maashorst deed wat terug en pakte de twee partijen erna, waarvan een met 12-10 in de beslissende game. Dit baarde geen zorgen bij Attaque, want Iroy van Driel en Niels zorgden ervoor dat de overwinning voor de Rooienaren was. Maashorst pakte het laatste punt en bezegelde de einduitslag: een 6-4 overwinning voor Attaque, die over Maashorst heen gaan en de derde plek overnemen, met uitzicht op meer. 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u naar de optocht in Papgat kijken?Reageren!