Vliegende start Boxtel brengt Boskant in problemen

Boskant - De eerste minuten van de thuiswedstrijd tegen Boxtel waren veelbelovend. Boskant meteen al fel op de bal in een poging de bezoekers het voetballen 'onmogelijk' te maken. Hoe anders was het 7 minuten later. Bij de eerste de beste vrije trap van Boxtel, in de 4e minuut, poeierde Jesse van Homelen de bal van ruim 35 meter op doel en verraste daarmee Boskant doelman Vincent Staals.

Drie minuten later werd slecht uitverdedigen meteen afgestraft. De bal kwam in de voeten van dezelfde Jesse en deze keer was Vincent kansloos: 0-2. Weg goede bedoelingen. Boskant pakte de draad weer op en kreeg wat verderop in de 1e helft enkele kansjes op een aansluitingstreffer. In de 26e minuut bijvoorbeeld toen de bal door Brett Veldkamp werd terug gelegd op Mark van der Heijden. Z'n inzet miste kracht zodat Boxtel doelman Raymon Strik de bal simpel kon verwerken. In de 39e minuut werd de doelman opnieuw getest via een harde knal van Brett, maar de bal verdween via diens vuisten over de achterlijn. Voor rust moest Vincent voor Boskant nog enkele keren aan de bak, na gevaarlijke aanvallen van de bezoekers.
Na rust was Boskant de bovenliggende partij. In de 47e minuut al viel de aansluitingstreffer. Een strakke voorzet van links werd uiteindelijk door Roy van der Linden binnengeschoten: 1-2. De verdediging van Boxtel kwam onder zware druk, maar wist het uiteindelijk zelfs tot op het einde de deur op slot te houden. Enerzijds omdat het Boskant niet lukte om de verdediging van de bezoekers compleet 'plat' te spelen, anderzijds omdat bij enkele goede mogelijkheden van Boskant net dàt beetje geluk op de gelijkmaker ontbrak. Met name de kopbal van Rob van der Heijden had in de 72e minuut meer verdiend dan een stuiter tegen het scheenbeen van doelman Strik.
Ook in blessuretijd kreeg Boskant nog een goede kans. In goede positie gaf Jim van der Zanden de lob echter net iets te veel vaart mee zodat de bal, tot opluchting van de gasten, over het doel vloog.