Logo mooirooi.nl
Maikel Beerens.   | Fotonummer: 4c2ffc
Maikel Beerens.
Human Interest

Hoe is het met … Maikel Beerens?

Sint-Oedenrode - Wat hebben we toch over ons afgeroepen met onze serie 'Hoe is het met ….'. Recente historie kun je in ons systeem nog vinden met het ingeven van een zoekwoord, maar dan moet je wél weten naar wie je op zoek bent en dát weten we op dat moment dus nog niet. Er zat niets anders op dan het complete archief van 9 jaar handmatig digitaal doorbladeren op zoek naar (destijds) spraakmakende Rooienaren. En daar zijn we nog lang niet doorheen…

Een van de eerste die we tegenkwamen was Maikel Beerens. De aanleiding daarvoor was de Shell LiveWIRE award die hij in de wacht had gesleept als meest innovatieve jonge ondernemer. Toen woonde hij al in Maastricht, waar hij het prijswinnende bedrijf Xilloc Medical BV was gestart. We citeren uit het voorpaginanieuws van 21 december 2011: "Ze maken patiënt-specifieke implantaten die veilig en esthetisch zijn. De jury was zo overtuigd van het product én van zijn presentatie dat ze Beerens uit vier finalisten verkozen tot winnaar."  "Net voor ik aan de beurt was, heb ik rustig in een camera van de organisatie verkondigd dat ik ging winnen. Erg grappig dat het dan ook uit komt"  "In de afgelopen maanden sleepte Xilloc Medical BV meerdere prijzen in de wacht. Voorlopig blijft het daar even bij. 'Ik ga de komende tijd het product aan de man brengen. Daar heb ik de laatste maanden veel te weinig tijd voor gehad', besluit de winnaar."

Dat Beerens in de tussenliggende zeven jaren niet stilgezeten heeft, mag best een understatement worden genoemd. In 2014 sprak Limburg Economic Development al over "Wereldleider in de dop". De website https://www.xilloc.com/ toont indrukwekkende staaltjes professie, 3D-toepassingen én verhalen met foto's van dankbare 'dragers' van Xilloc maatwerkprotheses.

Lees verder in DeMooiRooiKrant van komende woensdag

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!