Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 969fe0
Foto:
Column

Wie is de rattenvanger van Meierijstad?

Sint-Oedenrode - Aaaah, een rattenplaag in Meierijstad! Of het iets met Halloween te maken heeft, weet ik niet, maar helemaal toeval kan het toch ook niet zijn, wel?

Maar geen paniek, Meierijstad zou Meierijstad niet wezen als er niet meteen een noodplan uit de kast werd getrokken, met de aanstekelijke naam "Rattenvanger van Meierijstad". Wow, je ziet het al helemaal voor je; Burgemeester Kees van Rooij huppelt frivool spelend op zijn fluit de gemeentegrens met Best over, met achter hem aan een lange sliert van krioelende bruine en zwarte ratten. Maar nee, er gebeurde tot nu toe niets. Het plan lag er al in maart, maar het is al een half jaar … muisstil. Althans, zo lijkt het, want als je het gemeentenieuws van de afgelopen week leest, dan zie je ineens dat het rattenvangplan nou toch eindelijk vorm krijgt. Zo zet de gemeente de komende dagen de Hazelaarstraat en de Nieuwstraat af. Geen rat kan er meer door! Zo, dat zal ze leren. Verder lees ik dat de mantelzorgers in de watten worden gelegd – daar kunnen die ratten dus mooi niet meer bij – en vanaf deze maand kan heel Rooi meedenken over een nieuwe invulling van het voormalige gemeentehuis. Ik neem aan dat hier wordt gezinspeeld op een hypermoderne rattenopslag. Geniaal! Niet die ouwerwetse verdelgingstechnieken, maar probeer die ratten nou 's te verrassen!
Bij ons in de gemeente Uden konden we afgelopen week meedoen met een prijsvraag: Je kon 100 euro winnen als je het beste idee had om te bezuinigen op de gemeentelijke uitgaven. Ik heb gewonnen met het idee om het prijzengeld te halveren. Nee, een goed idee hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Mocht je ooit een nieuw biermerk op de markt willen zetten, noem het "Met Mate", en je krijgt overal gratis reclame. In verband met het terugdringen van het fijnstof, verkoop ik sinds kort speciale BMW-contactsleutels-die-niet-passen, dé oplossing voor een beter milieu!
Doe niet zo ingewikkeld. Moeilijke problemen eisen makkelijke oplossingen. Dat is mijn motto. Mijn overbuurman is morgen jarig. Hij vroeg een groter tv-scherm. Natuurlijk krijgt-ie dat niet. Ik schuif morgenavond zijn stoel iets dichter bij zijn ouwe televisietoestel. Lekker makkelijk en toch anders.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u naar de optocht in Papgat kijken?Reageren!