Logo mooirooi.nl
Op de oogstdag is er net als vroeger tijd voor een praatje   | Fotonummer: 928ab8
Op de oogstdag is er net als vroeger tijd voor een praatje
Evenementen / Sint-Oedenrode

Oogstdag Hoeve Strobol dit jaar met meerdere primeurs

Sint-Oedenrode - Rooi kent veel tradities. De oogstdag op de eerste zondag van augustus is inmiddels ook een traditie geworden, die dit jaar alweer voor de twaalfde keer wordt gehouden. Zondag 4 augustus van 11.00 tot 17.00 uur kunt u op Hoeve Strobol genieten van oude ambachten en al het goede dat het Brabantse land ons geeft. Voorafgaand is er een Heilige Mis in de 'groene kathedraal' aan de Strobolse Heidesteeg.

Nieuw dit jaar is de 'Jongeren Trekpaarden Keuring'. Aan de rand van het Vressels bos, dat aan Hoeve Strobol grenst, worden die dag zo'n vijftig Belgische trekpaarden gekeurd. Dit onderdeel dat altijd veel belangstelling van het publiek trekt, wordt georganiseerd door de Jongeren Trekpaard Fokkers. Dat is een enthousiaste groep jongeren die deze traditie in ere wil houden. Een andere primeur op de oogstdag is de biezenmatvlechtmachine, die Hoeve Strobol dit jaar voor het eerst op deze dag laat zien.

Bert Verbakel met de vrijwilligers van Hoeve Strobol zetten zich ook dit jaar weer in om de oogstdag tot een succes te maken. Tientallen vrijwilligers uit Rooi en omstreken, maar ook van verder weg uit het land, zetten op de oogstdag hun beste beentje voor om het publiek te laten genieten van de oude ambachten en gebruiken.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!