Logo mooirooi.nl
De Koreanen komen heel dicht bij de dieren.   | Fotonummer: dde264
De Koreanen komen heel dicht bij de dieren. (Foto: Jos van Nunen)
Landbouw

Koreaanse studenten op studiereis door Vressels bos

Sint-Oedenrode - Bij Korea denken we vaak automatisch aan Samsung en LG. De trend is daar inderdaad hightech en elektronica, landbouw en veeteelt wordt wat minder, maar is nog steeds de inkomstenbron voor een groot deel van de bevolking. Dat wil echter niet zeggen dat de Koreaanse boeren Gods water over Gods akker laten lopen. Ze kijken wel degelijk vooruit en speuren de wereld af hoe het anders kan, en misschien wel beter.
De landbouwbedrijven in Korea zijn kleinschalig; gemiddeld één hectare per gemengd bedrijf, en combineren vaak het verbouwen van rijst met veeteelt. Hun 'Hanu Breed' ras is daar een delicatesse, al waardeert men daar veel vet terwijl wij ons vlees juist mager willen. 

Vanuit die achtergrond deed een tiental Koreaanse studenten, aspirant veehouders, van de Jeonbuk University woensdag Rooi aan. Het is onderdeel van hun studiereis van vier weken, om een kijkje te nemen in onder meer het Vressels Bos, waar natuurbeheer en veeteelt elkaar versterken. Hun gastheer: beheerder Leon Moonen, die op een (flinke) steenworp van het Vressels bos een veehouderij heeft met Limousin runderen, de 'Crole Hoeve Limousin & Friends'.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u met Kerst uit eten?Reageren!