Logo mooirooi.nl
Kelly tijdens haar werk vastgelegd.    | Fotonummer: 329511
Kelly tijdens haar werk vastgelegd.
Human Interest

Meer onder dan boven water om koraal te redden

Sint-Oedenrode / Curaçao - Ieder jaar portretteren we Rooienaren die in het buitenland wonen en werken. In deze eerste aflevering spreken we met Kelly Latijnhouwers. Zij woont op Curaçao en beoefent een bijzonder beroep. Een wetenschap in dit geval. Het is direct haar passie en ideologie. Kelly doet als marien bioloog onderzoek naar de voortplanting van koralen en is daarom meer onder, dan boven water te vinden.

In 1991 werd Kelly geboren in Eindhoven. Ze groeide op in Sint-Oedenrode. Acht jaar lang kreeg ze lessen op De Springplank en het eerste jaar van haar middelbare school volgde ze op Curaçao. De vijf jaar er na was ze te vinden in de schoolbanken van het Zwijsen College in Veghel. In het verenigingsleven was de Rooise actief voor Argo en voetbalvereniging Nijnsel. De club waar haar opa en oom jarenlang hoofdsponsor van zijn geweest. Vanaf 2009 studeerde ze in Amsterdam en sinds eind 2015 woont ze op haar geliefde Curaçao. Daar werkt ze op het marien-biologisch onderzoekscentrum 'CARMABI'.

Hoe is Curaçao in je leven gekomen?
"In 1998 zijn we met de hele familie op vakantie gegaan naar Curaçao. Om eerlijk te zijn verliep die vakantie eigenlijk helemaal niet zoals een vakantie 'hoort' te gaan… We waren onze koffers kwijt waardoor ik de kleding van mijn neefje aan moest tijdens het kerstdiner, we hadden elke dag regen, heel veel regen, en op het eiland krioelde het van de muggen. We kregen allemaal voedselvergiftiging na een barbecue. Op het moment dat iedereen op 'het toppunt van ziek zijn' was, viel de stroom overal uit! Al met al het perfecte scenario van een slechte kerstfilm. Toch zijn we in dat jaar verliefd geworden op Curaçao en gingen we jaarlijks terug voor vakantie. Elk jaar werd ik meer en meer enthousiast over scuba-duiken. Op de dag van mijn tiende verjaardag haalde ik mijn 'open water' duikbrevet. In 2003 ben ik met mijn moeder voor een jaar op Curaçao gaan wonen en ik probeerde zoveel mogelijk van mijn vrije tijd onder water te spenderen. Ik raakte gefascineerd door het koraalrif en kon er geen genoeg van krijgen."

Lees het complete interview komende woensdag in DeMooiRooiKrant.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u met Kerst uit eten?Reageren!