Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: fe8737

Een klein dorp in een grote oorlog

Sint-Oedenrode - Een week later komt Jan de Groot uit Esch voorgereden met de Opel, die de dokter bij hem kocht. Zoals afgesproken heeft Jan een flinke zak hout in de kofferbak van de auto liggen. "Ja dokter, wij autohandelaren hebben niet allemaal een even goede naam, maar u mag van mij aannemen dat als ik iets beloof, dat ik het ook waarmaak", zegt Jan als hij onder het toeziend oog van de Dokter en Bert van Rooij wel drie keer het geld natelt.

Hoofdstuk 13: Met Kerstmis konijn op tafel of toch niet?

"Als je nou nog een keer het geld natelt en bedrag klopt dan nog steeds, krijg je nog een bak koffie van me", lacht de dokter. "Nee dokter, die kop koffie lust ik wel, maar drie keer tellen is genoeg. Maar nu ik toch bij u ben, heb ik eigenlijk wel een vraag over de koffie. Dat het geen echte koffie is, daar kunt u ook niets aandoen. Maar ik las van de week in de krant dat deze koffie eigenlijk veel gezonder zou zijn, dan dat zwarte spul dat we voor de oorlog dronken? U als dokter hebt daar zeker wel een wetenschappelijke uitleg bij. Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat de grote Führer van het Duitse volk zijn soldaten dat ongezonde zwarte spul van voor de oorlog laat drinken, terwijl wij als Nederlanders met de gezonde koffie aan de haal gaan", lacht Jan. "Ja Jan, antwoordt de dokter. Dat dat zwarte spul van voor de oorlog, zoals jij het noemt, wat nadelige gevolgen voor de gezondheid heeft staat buiten kijf. Maar wat de voordelen van de koffie, die we nu drinken zijn, weet ik nog niet. Daar zal wat meer tijd overheen moeten gaan voordat we dat met zekerheid kunnen zeggen. Maar ik zal er niet om treuren als deze surrogaatkoffie niet de tijd krijgt om dat te bewijzen", grinnikt de dokter.

"Dan heb ik nog een laatste vraag aan u dokter", zegt Jan. "Zou u mij naar Schijndel naar het station kunnen brengen? Dan ga ik met de trein naar Boxtel en hoop dat ik daar de bus naar Esch nog kan halen". "Maar natuurlijk Jan, dat is geen probleem en als ik terug ben in Rooi, dan zet ik de auto bij jou neer Bert", antwoordt de dokter.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u met Kerst uit eten?Reageren!