Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 2a84f3
Foto: Jeroen van de Sande
Roois nieuwsbericht

'Meerderheid voor commercie op de Dommel'

Sint-Oedenrode – Een onderzoek van burgerpanel TipMooiRooi laat zien dat een meerderheid van Sint-Oedenrode voor commercie op de Dommel is. Op de stelling "De Dommel dient meer ingezet kunnen worden voor commerciële doeleinden" antwoordde 12% met 'zeer mee eens' en maar liefst 38% met 'eens'.

In de anonieme antwoorden werd gepleit voor (muziek)festivals en andere evenementen op het water. "In dorpen om ons heen waar de Dommel ook stroomt, worden veel vaker evenementen op het water gehouden. Eigenlijk gek dat het in Rooi amper gebeurd. Daarin liggen heel veel kansen." Uiteraard zijn er ook tegenstanders van meer commercie op de waterstroom. Dit is de reactie van een tegenstander: "Commercieel heeft de neiging de ecologische waarden nogal aan te tasten. Het is belangrijk dat de natuurwaarden van de Dommel niet (nog verder) worden aangetast. Commercieel gebruik maken van de Dommel kan alleen als dit gegarandeerd is, zonder dat er 'vervangende' natuurwaarden worden geregeld."

Deze vragenronde werden ook vragen gesteld over het project Droge Voeten. Onder andere de vraag werd gesteld of mensen meer waterschapsbelasting willen betalen wanneer er maatregelen worden genomen om overstromingen tegen te gaan.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u met Kerst uit eten?Reageren!