Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 9504e1
Foto:
Sport

Bas Verhagen vierde op NK

Sint-Oedenode / Erp - Bas Verhagen heeft afgelopen zondag het Nederlands kampioenschap BMX bij de Boys 16 jaar gereden in Erp. Uiteindelijk werd hij vierde in de rangschikking.

Hij reedt zeer sterk in de manches (2e-1e-2e) waarmee hij zich plaatste voor de halve finale. De halve finale was een hele pittige. Hij had een wat mindere start, maar kon zich aansluiten bij de eerste vier rijders. Hij eindigde als vierde en plaatste zich voor de finale. Aan het starthek werden de acht rijders voorgesteld. Het stoplicht op rood, "Riders Ready, Watch the gate", het starthek viel... Bas was als zesde weg. In de tweede bocht kon hij een plekje opschuiven. Het derde stuk (zeer technisch) kon hij nog wat extra snelheid maken en pakte daarmee nog een plekje extra. Hij sloot de finale net naast het podium af met een mooie vierde plaats. Deze week vertrekt hij naar Valmiera (Letland) waar hij zondag a.s zal strijden voor het Europees kampioenschap.
Lex Veldt, eveneens Boys 16, reed de manches 3e-4e- 4e waarmee ook hij zich heel knap plaatste voor een halve finale. Lex kende een goede start, maar kwam op de eerste bult in de verdrukking waardoor hij zevende kwam te liggen. De halve finale sloot hij dan ook af met een zevende plek en was daarmee jammer genoeg niet door naar de finale.
Alex Veldt Cruisers 45+ reed ook zeer verdienstelijk de manches met 3e-4e-4e en ook hij plaatste zich voor de halve finale. In de halve finale moest hij zich neerleggen met een vijfde plek waarmee hij net niet doorging naar de finale.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Welke van deze drie geselecteerde namen moet de nieuwe naam voor Prinsenzittingen 2020 worden?Reageren!