Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: b3b23f
Foto: Kim Verstappen
Roois nieuwsbericht

Rooise ondernemer koopt voormalig raadhuis

Sint-Oedenrode – Het voormalige raadhuis op de Rooise Markt, één van de meest iconische panden van Sint-Oedenrode, is gekocht door de Rooise ondernemer Joost de Vaan. Hij is de eigenaar van Gezondheidscentrum de Meierij, gevestigd aan de Borchmolendijk.

De Vaan kocht in 2015 het oude postkantoor. Hij verbouwde het dusdanig dat zijn eigen fysiotherapiepraktijk er vanaf november 2016 gehuisvest kon worden, maar er werd ook direct plek gemaakt voor meerdere andere ondernemingen die gericht zijn op de gezondheidsbranche. "We merkten al snel dat we ruimte te kort kwamen voor nieuwe initiatieven", licht de ondernemer toe. "Ik heb een aantal keer 'nee' moeten zeggen en besloot toen om naar een oplossing te zoeken." Die vond hij in het aangrenzende pand dat al vele jaren leeg staat. De Vaan gaat er zijn gezondheidscentrum uitbreiden, maar hoe het er van binnen uit komt te zien is nog niet duidelijk. "De tekeningen worden op dit moment gemaakt", verklaart hij.
Vorig jaar op 1 april kwam het oude raadhuis nog volop in het nieuws door een grap van DeMooiRooiKrant. De nieuwe burgemeester van Meierijstad zou er gaan wonen. In dit geval gaat het zeer zeker niet om een koddigheid.

Nóg een pand verkocht
Even verderop in de Borchmolendijk is naar verluidt nóg een iconisch pand van eigenaar gewisseld.  Het gaat om het statische pand waar tot voor kort De Borgmolen in gevestigd was. Het gaat de rondte dat er drie appartement in gebouwd gaan worden.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!