Logo mooirooi.nl
    | Fotonummer: 8d890e
Sport

Kleine nederlaag Attaque tegen koploper OTTC

Sint-Oedenrode - Attaque 1 is tegen een kleine nederlaag aangelopen. Koploper OTTC 1 was in Oss net iets sterker dan de Rooise ploeg. Toch zullen de Rooienaren niet ontevreden zijn.


OTTC 1 staat het hele seizoen al bovenaan en lijkt vrij eenvoudig af te stevenen op het kampioenschap in de 2e klasse poule D. In Sporthal de Kienehoef eindigde de ontmoeting tussen beide ploegen in 3-7 voor de koplopers. Er werd dan ook een moeilijke avond verwacht. Het ging echter beter dan verwacht. Burt van Geffen zag de eerste partij nog richting OTTC gaan, maar vervolgens wonnen Dirk Kastelijn en Maico van Boxmeer zeer knap van hun concurrenten.
OTTC zette daarna, enigszins verwacht, wat aan en pakte 3 partijen op rij. Dirk won vervolgens zijn tweede partij van de avond, om zo terug te komen naar 4-3. Dat OTTC in de breedte over meer klasse beschikte afgelopen vrijdagavond, werd uiteindelijk wel duidelijk. Burt van Geffen kon zijn derde partij van de avond nog wel omzetten in een overwinning, maar uiteindelijk trokken de Ossenaren net aan het langste eind: 6-4. Attaque blijft met de 4 gepakte punten nog wel op  de vierde plaats staan en de strijd om lijfsbehoud lijkt in het voordeel van de Rooienaren beslecht te gaan worden.

Attaque 2 speelde vrijdagavond een heuse degradatiekraker. De mannen gingen op bezoek bij Irene 5 uit Tilburg, de nummer zes en dus hekkensluiter. In Sint-Oedenrode werd het nog 7-3, maar in Tilburg was al snel duidelijk dat dit niet haalbaar was. Stefan Kerk verloor zijn eerste pot van de avond, Leon Huijberts wist wel te winnen en invaller Bram van Galen wist, ondanks prima spel, ook niet te winnen. Irene liep daarna snel uit naar 4-1 en dus moest er een tandje bijgezet worden door Attaque om zo de schade te beperken. Dat lukte behoorlijk: Leon en Bram wonnen allebei hun tweede partij van de avond. Irene trok wel de achtste en negende partij van de avond naar zich toe, waardoor een nederlaag voor Attaque een feit was. Leon Huijberts zorgde er vervolgens nog wel voor dat hij zijn 100% score tegen Irene voortzette en dat de schade beperkt bleef: 6-4. Aankomende vrijdag moet er tegen nummer vijf PJS 2 gewonnen worden, anders wordt de afsluiter tegen koploper JCV nog een hele spannende.

Attaque 3 speelde tegen koploper ATTC '77 4 zijn belangrijkste partij van het seizoen. Een overwinning was noodzakelijk om nog kans te maken op het kampioenschap. In Sint-Oedenrode werd het 3-7 voor de mannen uit Aarle-Rixtel, dus er moest een schepje bovenop gedaan worden. Nick van Galen bracht het eerste punt in ieder geval richting Attaque. Henry van Casteren werd vervolgens wel verrast en ook Job van Galen wist niet te winnen. Attaque trok met een sterk dubbel de stand wel weer gelijk. Nick liep vervolgens, ondanks twee matchpoints, tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen aan. Dat leek ATTC vleugels te geven, want de koploper liep ineens uit naar 6-2. Nick en Henry konden vervolgens nog wel de hoop op een kampioenschap enigszins in leven houden. De ontmoeting eindigde uiteindelijk in een 6-4 overwinning voor ATTC, dat nu 6 punten voor de Rooienaren staat. Een promotiewedstrijd lijkt wel in de maak voor Attaque; het staat met nog 20 punten te verdelen 9 punten voor op nummer drie PJS 3.

 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik merk dat het vliegverkeer boven Rooi toeneemt…Reageren!