Logo mooirooi.nl
  | Fotonummer: 8be78f
Foto: Hans van den Wijngaard
Lezerspodium

Papgat bruist en leeft nog steeds!

Sint-Oedenrode - De carnaval zit in zwaar weer. Carnavalsclubs hebben het moeilijk, komen mensen en centen te kort. Geen plek meer om grote wagens te bouwen. Terugloop bij evenementen en de jeugd gaat carnaval vieren in andere dorpen. De "Redders van Papgat" springen in de bres om deze mooie traditie voor ons dorp te bewaren. Een heel goed initiatief van stichting Papgat. Immers als je met elkaar praat komen de mooiste ideeën en initiatieven naar voren en begrijp je elkaar een beetje beter. Maar leeft de carnaval wel echt zoveel minder in ons dorp. Vieren wij over een paar jaar geen carnaval meer?

De afgelopen dagen hebben we met zijn allen het tegendeel bewezen hier in Papgat. Kei trots ben ik op "ons durpke". Ik heb zoveel moois zien gebeuren. De jeugdtent, het Dolle-Bolle-bal, Papgat X, Amsterdamse, Duitse en Faute middagen, dans-, zang- en blaaswedstrijden en de grote en kleine optochten. Er was zoveel te doen dat het gewoon onmogelijk was om overal bij te zijn. Voor jong en oud, voor elk wat wils. Of je nu lid bent van een clubke of gewoon gezellig met wat vrienden op stap. Vriendschappen ontstonden of werden verstevigd. De Prins van Papgat voorop als boegbeeld en verbinder. Een Prins voor ons allemaal. En wat heeft onze Prins Nûlleke dat goed begrepen.

Ik maak me geen zorgen. Ja het klopt: de maatschappij verandert. De Carnaval moet daarin mee. Daar kunnen we niet om heen. Tradities moeten worden doorbroken of eens onder de loep genomen worden. Het goede bewaren en het nieuwe omarmen. Als we allemaal een beetje meebuigen en kansen pakken dan zal Carnaval in Papgat altijd blijven bestaan. Duim omhoog!

Dorien Willems

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u stemmen voor de Europese Verkiezingen?Reageren!