Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: ac229b
Foto: Jos van Nunen

Jan van de Wijdeven jubileert: 40 jaar kinderboerderij

Een boom is een bijzonder cadeau, vooral tegenwoordig nu het besef eindelijk doordringt hoe belangrijk bomen eigenlijk zijn voor de leefbaarheid op deze wereld. Jan van de Wijdeven kreeg er dinsdagmiddag een. Het was een geschenk vanwege zijn 40-jarig jubileum als cliënt bij de Stichting Dichterbij, via wie hij vroeger werkte bij de kinderboerderij in Eerde maar inmiddels al 21 jaar bij kinderboerderij De Kienehoeve. Tientallen familieleden, bekenden, mede-cliënten, medewerkers van de kinderboerderij en van Dichterbij zorgden voor een gezellige, volle tent en maakten er een echte feesttent van. Volop gebak, koffie, frisdrank en zelfs bier, maar dan natuurlijk alcoholvrij.

Jan, getooid met een feestelijke papieren ketting, was er het stralend middelpunt, ook letterlijk "Want Jan lacht altijd" wisten de medewerkers te vertellen. Het bordje met zijn naam erbij mocht hij, na het fraaie cadeaupapiertje te hebben verwijderd, ook zelf opschroeven en werd daarbij een handje geholpen.

Maar wat voor boom was het eigenlijk? Niemand wist het. "Een Jan van de Wijdevenboom natuurlijk" grapte een van de omstanders. De penningmeester van de kinderboerderij bood uitkomst: even Googelen, en het bleek een toverhazelaar. De boom kreeg een ook bijzondere plek: recht voor de ingang van de kinderboerderij, zodat iedereen die er langs komt hem kan zien.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Welke van deze drie geselecteerde namen moet de nieuwe naam voor Prinsenzittingen 2020 worden?Reageren!