Logo mooirooi.nl
  | Fotonummer: 4dd880
Foto: Jeroen vd Sande
Kunst en Cultuur

Splinternieuwe en allerlaatste show 'Tis aalt wa'

Sint-Oedenrode - "De koek is op!" zo typeert Ria Hulsen het antwoord op de vraag waarom de laatste show van de succesvolle cabaretgroep 'Tis aalt wa' er aan komt.

"Het is namelijk zo", vertelt ze verder, "dat we in vijftien jaar zo'n twaalf shows neergezet hebben met daarin steeds drie á vier typetjes. Ik heb denk ik wel zo'n vier á vijfhonderd teksten geschreven waarvan de helft het gehaald heeft. Maar nu is de inspiratie op. Er zijn zelfs liedjes bij die ik wel vier keer opnieuw heb herschreven, omdat het niet lekker zong of qua tekst niet naar mijn zin was. Ik heb altijd de dagelijkse gebeurtenissen aangehaald en onder de satirische loep genomen om de shows vrolijk, luchtig maar toch met een bepaalde boodschap of grappige inhoud te kunnen brengen. Dat is aardig gelukt moet ik zeggen. Men vindt onze shows altijd heel herkenbaar en dat is onze kracht."
Op de vraag of ze de optredens niet zal gaan missen antwoordt Hulsen "natuurlijk wel. En de rest van de groep zeker ook, maar op is op. Ik heb me totaal leeg geschreven wat het cabaret betreft. Dat betekent niet dat ik niet meer schrijf, want dat zal altijd mijn ding blijven. Maar een show maken is veel meer dan mooi kunnen zingen. Hoewel dat natuurlijk wel een eerste vereiste is, maar dat zit wel goed bij deze dames!"

Lees verder in DeMooiRooiKrant van deze week

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u stemmen voor de Europese Verkiezingen?Reageren!