Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 8a3a46
Foto: Joris van Esch
Sport

Opwarmertje voor VDZ Racing op Circuit Zandvoort

Sint-Oedenrode / Zandvoort - Afgelopen zaterdag heeft VDZ Racing, met Roel van der Zanden en Ilse van de Sande, zich goed vermaakt tijdens de Circuit Short Rally. Het team had dubbel ingeschreven waardoor het elke klassementsproef twee maal kon rijden. Daarnaast was er de gelegenheid voor een aantal sponsoren om eens in de hotseat naast Roel plaats te nemen. Na de nodige ritjes waren er tevreden gezichten te zien waarin ook werd aangegeven hoe hard het er aan toe ging in de auto. Een zeer geslaagde dag dus, die voor de verandering eens zeer zonnig verliep in het anders zo enorm koude Zandvoort. 

De aftrap van het Nederlands rallyseizoen was een mooi evenement waarin de teams vier klassementsproeven te wachten stond. De eerste twee proeven werden met de klok mee gereden, waarna het circuit werd aangepast en de laatste twee proeven tegen de klok in gereden werden. Voor de mensen die deelnemen aan het Short Rally Kampioenschap was dit meteen een wedstrijd voor het klassement, voor de overige deelnemers was het vooral een test en een kans om weer wat ritme op te doen. 
Met startnummers 6 en 36 stond het team klaar om het seizoen te starten. Na de eerste proef waren er echter al wat kleine problemen bij het rechter voorwiel van de Evo X. Besloten werd om de rit met nummer 36 te cancellen zodat er tijd genoeg was voor de reparatie. Na dit euvel was het team weer lekker snel onderweg, met elke proef een tijd in de top 10. Na de tweede proef was het tijd voor de "taxiritjes" waarin het team ook niet alleen stond en er meerdere teams op de baan actief waren. Het blijft een mooi gezicht hoe de mensen na aankomst in de pitbox uit de auto zouden stappen. De reacties liepen uiteen van "hoe gaaf was dit", "volgens mij hebben we de 200 gehaald!" en "onvoorstelbaar hoe hard die auto's afremmen voor de chicanes, je zal je rempunt maar eens missen met een paar meter!". Voor Roel was het aardig aanpoten met de dubbele inschrijving en de taxiritjes maar hij heeft zijn beste beentje voorgezet om de sponsoren een mooie dag te bezorgen. 
In de wedstrijd werd de overwinning opgeëist door Kevin van Deijne en Hein Verschuuren, die de Fiesta R5 verruild hebben voor een Skoda Fabia R5. Tweede werden Gert-Jan Kobus (het jongere broertje van) en Martin Nortier in eveneens een Fabia R5. Derde werden Lambert Parren en John Coumans met de Evo X. Uiteindelijk was er een 12e plaats algemeen voor Roel en Ilse. 
Roel & Ilse: "We hebben genoten van een zonovergoten dag in Zandvoort. Na de eerste proef hebben de jongens de auto weer vakkundig gemaakt en konden we de rest van de dag lekker rijden. Het is goed om weer ritme op te doen, en wat dat betreft heeft Roel vandaag toch weer flink wat kilometers gemaakt met zoveel momenten achter het stuur! De tijden hechten we niet teveel belang aan. Het echte rallyrijden begint over een maand in de Zuiderzee Rally en dan moeten we er staan. We zijn ook erg blij dat we de sponsoren een mooi ritje heb kunnen aanbieden in de auto, want zonder hen wordt het toch allemaal lastig. Iedereen heeft er van genoten en het was echt een prachtige dag. Bedankt allemaal!"
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u stemmen voor de Europese Verkiezingen?Reageren!