Rhode wint bij FC Tilburg

Sint-Oedenrode - Rhode / Van Stiphout Bouw heeft dit seizoen nog bijna alle punten thuis op de Neul binnen gehaald. Uit werd tweemaal gelijkgespeeld, maar zondag werd in Tilburg dan toch de eerste overwinning geboekt.

Voor rust zag het daar nog niet naar uit. FC Tilburg had het betere van het spel en had ook meer balbezit. De eerste kans, voor FC Tilburg, viel pas na 22 minuten, een voorzet van rechts werd over gekopt. Rhode had voor rust eigenlijk maar weinig serieuze mogelijkheden, de eerste kwam uit een vrije trap, maar de bal ging de voorlangs. In de 34e minuut kreeg FC Tilburg vlak voor het strafschopgebied een vrije trap te nemen, deze werd breed gelegd en vervolgens onhoudbaar in de kruising geschoten, 1-0. Vervolgens waren er nog 2 goede kansen voor FC Tilburg, maar die werden niet verzilverd. In de 41 minuut kreeg Rhode ook nog een kans, maar de thee moest toch met een achterstand worden opgezocht.
Na rust zette Rhode er wel een tandje bij, FC Tilburg kon niet zo veel meer laten zien, maar leek nog niet in de problemen te komen. Toch viel in de 60e minuut onverwacht de gelijkmaker. Mark van der Zanden ving een uitverdedigde bal op, omspeelde zijn tegenstander en schoot vervolgens de bal met een mooie krul rakelings langs de paal binnen, 1-1. In de 71e minuut kreeg Rhode een vrije trap die werd gestopt, maar 2 minuten later werd Glenn van Lieshout in het 16-meter aan de kant gezet. Resultaat strafschop. Daan van Dinten schoot de bal en hoog binnen, de keeper was kansloos, 1-2. Daarna gebeurde er niet zo veel meer, FC Tilburg leek uit een dieptepass nog gevaarlijk te worden, maar de keeper was er tijdig bij. De eerste uitoverwinning was een feit.
A.s. zondag is het carnaval, dus geen voetbal, op 10 maart komt Brabantia  op bezoek.