Ollandia wint ternauwernood van hekkensluiter

Je hebt zo van die wedstrijden waarvan je vooraf weet dat 'het komt wel goed gedrag' juist tot kostbaar puntenverlies kan leiden. Iedere club heeft daar soms mee te maken. Voor Ollandia was zondag die wedstrijd, uit bij hekkensluiter Fc Drunen.

Ze begonnen nog wel goed en hadden binnen vijf minuten al wel met 2-0 voor kunnen staan, maar goed keeperswerk van de FC Drunen doelman voorkwam dat. Toch kwam Ollandia al snel op de 0-1 voorsprong. Zoals al zo vaak dit seizoen kwam in de 5e minuut de voorzet van Stefan Erven die het hoofd vond van Steven van Dijke. Het openingsdoelpunt was gevallen. Zo kabbelde de wedstrijd langzaam verder, waarbij Ollandia een beetje bezielingsloos stond te voetballen en Fc Drunen met veel inzet en strijd het duel langzaam deed kantelen. Toch waren de beste kansen voor Ollandia. Maar zoals eerder gezegd de keeper van Fc Drunen, Stefan van Balkom, speelde een geweldige wedstrijd en was een drietal keren een sta in de weg bij drie open kansen voor Ollandia. Zoals zo vaak in het voetbal valt dan de goal aan de andere kant. Beetje slordig en slap verdedigen en een kleine overtreding waren genoeg voor de scheidsrechter om een penalty te geven. Tom was kansloos op de goed ingeschoten penalty.
Na rust kwamen de bezoekers opnieuw snel op voorsprong. In de 48e minuut was het Stefan Erven die met draaien en keren zichzelf vrij speelde en de bal hoog in het doel schoot. Hierna hoop je dat het beter gaat maar helaas was dat niet zo. Ook door scheidsrechterlijke beslissingen werd het erg onrustig in het veld. Veel gepraat en irritatie naar elkaar en naar de leiding maakte het er allemaal niet beter op. Was voor rust de keepr van Fc Drunen de uitblinker, na rust was dat Tom Wouters bij Ollandia. Na de 2-1 voorsprong had hij zeker twee meer dan uitstekende reddingen voordat toch de gelijkmaker viel in de 60e minuut. Ook nadien had hij een aantal keren de ballen aan een touwtje want na de 2-3 door Remco Voets in de 65e minuut hield hij Ollandia overeind met prima keeperswerk. Gelukkig hebben ze zowel geen fysieke schade opgelopen als punten verloren en zullen we maar zeggen dat dit het geluk is van de ……