Afbeelding

OLAT winterseriewandeltocht

Algemeen

Op zondag 18 november ligt de start van de wandeltocht in het oosten van Noord-Brabant. Het is een geheel andere omgeving als waarin OLAT meestal wandelt, een gebied met veel water.

Alle routes volgen een gedeelte van het Duits Lijntje, wat onder Oeffelt nu een mooie houtwal is geworden. We wandelen langs de plas Kleine Vilt en via de Moerbaan dwars door de plas Grote Vilt. Twee mooie natuurgebieden. Bij de plas Grote Vilt hebben we ook onze eerste wagenrust ingericht. Verderop wandelen we wandelen dwars door het natuurgebied Maasheggen, ook in de herfst een fijn gebied om te vertoeven. Afhankelijk van de afstand gaat de wandeling verder door de uiterwaarden van de Maas, houden we een caférust bij 't Veerhuis aan de Maas en duiken wederom de Maasheggen in bij de Oeffeltse Meent. De wandeling komt via Sint Agatha bij Cuijk. Daar volgt de langste afstand de Maasboulevard en wandelt om de Heeswijkse Plas. Na een korte doorsteek komen we bij Linden bij de oevers van de Kraaijenbergse Plassen. Via Vianen en de mooie natuur rond het buurtschap Zevenhutten gaan we verder naar Sint Agatha. Hier wandelen we door de fraaie Kloostertuin van de Kruisheren en houden een caférust in het Bezoekerscentrum van het Klooster, waar we kunnen genieten van de lekkere kloosterkoek. Daarna volgt opnieuw een fraai stuk van de Maasheggen. Midden in dit natuurgebied staat de laatste wagenrust waar we kunnen genieten van een lekker kopje soep. 
Startlocatie is Gemeenschapshuis Kleppenburg, Europlein 4, 5441 BK Oeffelt (Gemeente Boxmeer). Alle afstanden mogen vanaf 08.00 uur starten. De ervaren wandelaars kunnen wandelen op de 40, 30 of 20 km. Voor degenen die minder willen wandelen en voor families met kinderen kan men tot uiterlijk 12.30 uur ook starten op de 15 of 10 km. Men moet om 17.00 uur weer terug zijn op de startlocatie. Onderweg heeft OLAT 3 wagen- en 3 caférustposten ingericht. Uitgebreide informatie vindt u op www.olat.nl/winterserie waar vooraf ook de route middels GPS tracks zijn te verkrijgen. Verdere inlichtingen zijn te verkrijgen via e-mail: dagtochten@olat.nl.