Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 7e666d
Foto:
Kunst en Cultuur

Bijzondere expositie familie van Aarle

Sint-Oedenrode - Het Roois Kultuur Kontakt organiseert een tentoonstelling van de familie van Aarle met moeder Wilhelmien, dochter Agnes en zoon Paul. De opening is zondag 18 november om 15.00 uur. De opening wordt een bijzondere familiegebeurtenis. Vader Gijs en zoon Pieter zijn op muzikaal terrein talentvol en zullen de expositie opluisteren met zang en muziek.

Paul van Aarle heeft de Design Academy in Eindhoven gedaan. Hij heeft zes jaar lang (2004 – 2010) als ontwerper voor het TV programma Domino Day gewerkt. Hij moest samen met het team bedenken wat er op de grond moest komen te staan; toepassen van domino-valtechnieken, patronen, kleuren en mechanieken. Daarna heeft hij omzwervingen gemaakt en zich bijgeschoold in internettechnologie. Nu maakt hij al bijna vijf jaar zelfstandig animaties (animeer.nl). Daarnaast heeft hij diverse abstracte schilderijen gemaakt. Paul woont in Rotterdam. Voor Agnes is schilderen meditatie zoals ze het zelf omschrijft. Ze gaat helemaal op in wat ze doet met aandacht voor het nu. Haar werk is zeer divers. Ze tekent portretten, schildert mens, dier en natuur. Van beroep is Agnes decoratieschilder.
Wat haar ogen zien, maken haar handen. Steek voor steek. Wilhelmien van Aarle- van der Schoot ontwikkelde een eigen borduursteek met voorstellingen van naaldschilderkunst alsof het foto's zijn. Ze is haar hele leven al bezig met het maken van kunstwerken door middel van naald-schilderen, een techniek bekend uit de oude kloosters, die zijzelf verder heeft ontwikkeld. Haar speciale eigen techniek en haar bijzondere kleurgebruik maken deze unieke schilderijen tot een ongelooflijke kunst. Doeken van 120 X 80 cm., waaraan zij negen maanden lang meerdere uren per dag werkt. Maar ook kleine werkstukjes van 10 X 20 cm. met nog fijnere techniek voor het kleinste detail.

Het Roois Kultuur Kontakt nodigt u uit deze tentoonstelling te bezoeken. De tentoonstelling is te zien t/m 6 januari 2019 in Mariëndael tijdens de openingstijden.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!