Logo mooirooi.nl
De hond van Carlo en Dolinda in volle actie.   | Fotonummer: 1562a3
De hond van Carlo en Dolinda in volle actie. (Arista Fotografie)
Human Interest

Rooise deelname aan Olympische Spelen voor jachthonden

SInt-Oedenrode - Voor velen is een hond een trouwe viervoeter. Zo ook voor Carlo Opheij en zijn vrouw Dolinda. Met hun vierjarige Hongaarse Vizsla Korthaar neemt Carlo volgende week maandag deel aan de Nimrod rondom kasteel Doorwerth bij Arnhem. De Nimrod kan wel worden gezien als de Olympische Spelen voor jachthonden. Niet zo maar iets en dat blijkt ook wel uit het enthousiasme dat Carlo en Dolinda uitstralen als zij vertellen over de Nimrod.

"Dat wil ik wel als eerste zeggen, tijdens de Nimrod wordt er niet op wild gejaagd", vertelt Carlo bijna verontschuldigend meteen in het begin. "Tijdens de Nimrod zoeken de honden alleen naar al eerder geschoten wild. Dat is ook de sport, een hond zo trainen dat die wild kan apporteren. Dat is het 'geschoten' wild naar de voorjager brengen."
Op de vraag hoe Carlo met deze bijzondere vorm van hondensport in aanraking is gekomen antwoordt hij terwijl hij Dolinda aankijkt:. "Dat is eigenlijk wel een beetje de schuld van haar. We hadden een Hongaarse Vizsla en Dolinda is met haar begonnen met puppyjachttraining. Ik was destijds nog druk in het voetbal als trainer/coach van onze zoons. De eerste 16 maanden heeft Dolinda haar getraind. Omdat ik Lány, die met haar vijf jaar veel te vroeg gestorven is, eigenlijk altijd uitliet en eten gaf, had ik een heel goede band met haar. Zo kon het gebeuren dat ik het van Dolinda overnam en juist ik altijd met de sport bezig was en haar ging trainen".

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik heb last van vliegverkeer boven Sint-OedenrodeReageren!