Logo mooirooi.nl
Dirk Moeskops, bezig in zijn werkplaats.   | Fotonummer: d7961b
Dirk Moeskops, bezig in zijn werkplaats.
Op de koffie bij...

Persoonlijke aandacht voor ski's en snowboards

Sint-Oedenrode - Sinds een jaar of acht ga ik ook op wintersport. Laten we het zo zeggen… vooral voor de gezelligheid. Ik bind iedere keer weer een snowboard onder, eigenlijk tegen beter weten in. Ik hoor dan andere wintersporters praten over waxen en slijpen van ski's en snowboards. Over hoe belangrijk dat het is om dat goed te laten doen. Vaak gebeuren die werkzaamheden als 'lopende-band-klus', met te weinig echte aandacht voor het product én de klant. Dirk Moeskops ervoer dat persoonlijk en hij dacht: dat kan beter! Tijdens een heerlijke kop koffie legt hij zijn expertise uit.

Door: Jeroen van de Sande

We zitten in Olland aan de eettafel van zijn ouderlijk huis. Het prachtige uitzicht over de Ollandse velden leidt me soms af, maar de jonge ondernemer weet me snel te boeien met zijn kennis. Dirk startte het bedrijf Traditional Waxx. Met de hoogst mogelijke aandacht en precisie waxt en slijpt hij ski's en snowboards. "Zo'n twee jaar geleden ben ik gestart. De reden? Vaak moet je wel meer dan een week wachten als je ergens je ski's of snowboards wil laten onderhouden. Daarnaast wordt het dan ook nog eens machinaal gedaan. Dat is tegen 't zere been van een ambachtelijk staalslijper. Ik dacht: dat moet beter en sneller kunnen! Ik wil mijn klanten ontzorgen" motiveert de Rooienaar zijn keuze om er mee te starten.
Van kleins af aan staat Dirk op de latten. Later switchte hij naar het snowboard. Vanuit zijn familie-, vrienden- en kennissenkring vergaarde hij zijn eerste klanten. "Zij merkten een enorm verschil. Ondertussen weten steeds meer mensen mij te vinden. Om mijn klanten te ontzorgen kom ik de ski's of snowboards halen en brengen." Het inplannen gaat via de makkelijke website www.tradtionalwaxx.nl. Daarin kunnen de mensen precies aangeven wat er moet gebeuren. Waxen en slijpen gebeurt voor €35,- Vanaf drie paar ski's/snowboards komt Dirk ze gratis ophalen en terugbrengen.
In de achtertuin heeft de twintiger zijn werkplaats ingericht. Het duurt dan ook niet lang alvorens hij daar zijn technieken laat zien. "Niet slecht om hier te mogen werken he!" knikt hij vanonder de openvliegende garagedeur naar de natuur. Hier neemt hij voor iedere ski en ieder board de tijd om het op de juiste manier te bewerken. Helemaal op maat, want iedere wintersporter is anders. De techniek van het slijpen, waxen én repareren leerde hij van een voormalig prof. Door veel te oefenen in het begin, goed te luisteren en het bekijken van online tutorial, ontpopte Dirk zich langzaam maar zeker tot expert die geen machine nodig heeft.
Waarom geen machine? Een mooi voorbeeld… Een machine waxt de ski of het snowboard goed, maar redelijk oppervlakkig. Dirk pakt een strijkijzer en wrijft de wax er zo diep mogelijk in. "Dat zorgt voor meer grip en zo blijft de ski of snowboard ook langer goed. De persoonlijke aandacht gaat de gebruiker echt merken." Dat kan ik me helemaal voorstellen als ik Dirk bezig zie. Gaatjes of scheuren maakt hij dicht en met een slijpsteen slijpt hij de zijkanten tot op de graad nauwkeurig. Daarvoor gebruikt hij voor elke staalkant vier verschillende soorten vijlen, wat zorgt voor het fijnste resultaat. "Ik stel dat precies af en maak het naar wens van de klant", laat de expert direct in de praktijk zien.    
Op de piste lig ik nog al eens op mijn snufferd. Misschien komt het wel door materiaal, maak ik mezelf wijs?! Traditional Waxx mag de volgende ronde aan de slag met mijn snowboard. Als ik dan blijf vallen, dan ligt het zeker aan mij, want Dirk biedt de beste kwaliteit. Dat heb ik recht voor mijn neus gezien.
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u met Kerst uit eten?Reageren!