Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 663757
Foto: Jos van Nunen
Kunst en Cultuur

Vijf jubilarissen bij Roois Gemengd Koor

Sint-Oedenrode - Op maandag 19 november om 20.00 uur worden in De Vresselse Hut (Vresselseweg 33, 5491 PA Sint-Oedenrode) vijf jubilarissen in het zonnetje gezet. Het gaat om Peter Termeer (50 jaar), Ada Hillenaar en Bert vd Laak (25 jaar), Lenie Gruijthuizen en Wilma van Boxtel (12 ½ jaar).

Zeer bijzonder is de jubilaris Peter Termeer, die krijgt een gouden speld voor zijn jarenlange inzet voor het koor. Behalve zijn altijd aanwezige inzet en zangtechnische bekwaamheid is Peter ook actief in de technische commissie, de muziekcommissie en in het beheer van website en muziekarchief. Hij past waar nodig partituren aan en is altijd bereid mee te werken aan teksten en muziek ter opluistering van vieringen en vrolijke bijeenkomsten. Kortom een actief en door allen zeer gewaardeerd koorlid.

Het Roois Gemengd Koor (opgericht in 1945) is een vereniging waarbij het samen zingen hoofddoel is maar die ook veel aandacht heeft voor gezelligheid, sociale contacten en ledenactiviteiten. Dirigent van het koor is sinds januari 2017 Willem Heldens die na een eerdere periode van 2008-2011 opnieuw tekende voor de muzikale leiding. Willem Heldens gebruikt tijdens de repetities graag stukjes uit de methode Lichtenberg. Een methode die garant staat voor zuiver zingen en mooi op toon blijven.  Het repertoire kan worden omschreven als een mengeling van klassiek en moderner werk waarbij het koor zoekt naar enige diepgang en uitdagingen niet uit de weg gaat.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik heb last van vliegverkeer boven Sint-OedenrodeReageren!