Logo mooirooi.nl
Het kunstwerk van Ruud Dijkers in Nijnsel   | Fotonummer: 015b19
Het kunstwerk van Ruud Dijkers in Nijnsel (Foto: )
Politiek Meierijstad

Oproep om oorverdovende stilte paracommercie te doorbreken

Sint-Oedenrode / Meierijstad - Op 4 oktober heeft er een commissievergadering plaats gevonden waarin de vierde wijziging van de APV werd behandeld. Paracommercie is een van de onderdelen die daarin werd behandeld.

In juni heeft het college alle verenigingen, wijk- en dorpshuizen  een brief gestuurd over paracommercie.  In die brief werden de voorgestelde openings-en sluitingstijden vermeld alsmede het maximum aantal dagen waarop para-commerciële activiteiten mogen plaatsvinden. Bijvoorbeeld feesten in de privésfeer, waarbij drank wordt geschonken tegen lagere prijzen dan gebruikelijk in de horeca.  Deze moeten worden gemeld en er kunnen ontheffingen voor worden aangevraagd.
Tijdens de commissievergadering op 4 oktober heeft wethouder Goijaarts echter aangegeven dat hij op de brief geen enkele reactie heeft ontvangen van de verenigingen en wijk- en dorpshuizen.
De fractie Team Meierijstad was verbaasd, omdat er uit die hoek signalen waren gekomen dat de voorgestelde maximaal drie dagen per jaar voor belemmeringen in de toekomst zouden zorgen. Team wil dan ook graag van de verenigingen en dorpshuizen horen of ze kunnen instemmen met een maximum van 3 dagen. Op 11 oktober neemt de gemeenteraad hier een besluit over, de regeling gaat vanaf januari in.
Team zou dan ook graag voor 9 oktober reacties ontvangen van verenigingen en wijk- en dorpshuizen om tijdig te kunnen oordelen of ze een wijzigingsvoorstel in moeten dienen. Op de volgende webpagina is het raadsvoorstel met omschrijving te vinden: http://www.ibabsonline.eu/Kalender.aspx?site=Meierijstad. Wie vragen heeft over de paracommercie kan contact opnemen met Miranda Kerkhof-Ulehake, m.kerkhof@teammeierijstad of info@teammeierijstad.nl

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Welke van deze drie geselecteerde namen moet de nieuwe naam voor Prinsenzittingen 2020 worden?Reageren!