Logo mooirooi.nl
Carien (tweede van links) en haar team.   | Fotonummer: ebc76f
Carien (tweede van links) en haar team. (Foto: Jos van Nunen)
Op de koffie bij...

25 jaar Clip Mode

Sint-Oedenrode - Voor deze editie van Op de koffie bij… mag ik binnenlopen bij de buurvrouw. Althans, café de Ossekop zit er nog tussen, maar zo voelt het wel. Clip Mode is namelijk welgeteld twintig ferme stappen lopen vanaf mijn kantoor. Ook wel eens fijn, zo'n thuiswedstrijd. Carien Derks is eigenaresse van de dameskledingzaak en ze heeft me voor een reden uitgenodigd. De winkel bestaat namelijk 25 jaar. 25 Jaar, een kwart eeuw! Dan moet de formule van Clip Mode wel goed zijn…

Door: Jeroen van de Sande

Goedlachse dames zwaaien me toe van achter uit de winkel. Ze zijn druk bezig met het helpen van klanten. Ineens zwaait het herkenbare gordijntje achter de kassa opzij en komt Carien me groetend tegemoet. Ik krijg een stoel bij de naaimachine. Dit apparaat is de rode draad door Carien's leven weet ik een half uur later.
Met een dampende kop cappuccino in de hand, beginnen Carien en ik te praten. Een sprong terug in de tijd is logisch. "Ik ben begonnen in het winkeltje waar nu Florale Haircare in zit", weet de onderneemster nog als de dag van gister. "Het was een sieradenwinkeltje en ik kreeg de kans om het over te nemen. Ik verkocht er na verloop van tijd blouses bij en kinderkleding. Niet veel later kreeg ik de kans om dit pand te kopen. Een bloemist was met de noorderzon vertrokken en de eigenaar gunde het een Rooise ondernemer. Ik greep de kans en zo had ik ineens twee winkels. Dat was echter niet praktisch dus ik stootte de kleinere winkel af." De huidige zaak is erg groot. Groot genoeg om te voorzien aan de vraag van die grote klantenkring die Clip Mode door de jaren heen heeft opgebouwd. "In het begin was het nog niet zo groot hoor. Ik denk ongeveer 2/3 van dit. Maar we kregen het steeds drukker, want vanaf dag één vermaakten we de kleding gratis. Dat doen we nu nog steeds." Dat is inderdaad een mooie service die je zelden ziet. Carien is officieel coupeuse van beroep en daar maakt ze iedere dag gebruik van. "Het is mijn werk, maar ook mijn ontspanning."
Clip Mode staat er om bekend om kleding te hebben voor de iets oudere dames, maar daar is langzaamaan verandering in gekomen. "We zijn iets jonger gaan inkopen. Tegenwoordig durf ik te zeggen dat we kleding hebben voor 35+. Vlotte merken, die vrouwen vanaf die leeftijd mooi vinden. Maar dat wil niet zeggen dat we 70+ vergeten!"
Behalve het vermaken van kleding is de persoonlijke aandacht bij Clip Mode een sterk punt. Carien heeft een team van vier vriendelijke dames die het op de werkvloer regelen. Samen met de eigenaresse zijn zij het gezicht van de winkel. We lopen nog even een rondje en dan wordt het eens te meer duidelijk. Het is woensdagmiddag en een aantal dames is aan het winkelen. Stuk voor stuk krijgen ze de aandacht. Er wordt gezellig gebuurt en ondertussen worden de dames voorzien van kledingadvies. Die wintercollectie vinden ze interessant! Terwijl ik afscheid neem en naar buiten loop omhelst Carien een klant van het eerste uur. "Hoe is het met je", vraagt ze gemeend. Dat noem ik persoonlijke aandacht +.

ACTIE
Van 2 t/m 6 oktober heeft Clip Mode een Feestweek! Bij aankoop van twee stuks kleding of meer krijgt men 25% korting. Dat is aantrekkelijk!

Nieuwe openingstijden:
Maandag gesloten
Dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur.
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u met Kerst uit eten?Reageren!