KV Nijnsel moeizaam van start

Algemeen

Nijnsel - De korfbalcompetitie is weer van start. KV Nijnsel gaan de competitie in vol goede moed. De dames van Flash 1 stonden op het programma.

De wedstrijd begon met goed spel van beide ploegen. De scheidsrechter hield de touwtjes strak in handen, wat meerdere strafworpen opleverde. De eerste drie doelpunten werden gemaakt; 2-1 in het voordeel van de thuisploeg. De rest van de eerste helft werden aan beide kanten veel kansen gemist. Toch wist Flash vlak voor de rust de stand nog gelijk te brengen.

Langdurig balbezit houden en de verdedigende partij opzoeken was de opdracht die Nijnsel mee kreeg. Echter had de ploeg veel moeite met de uitvoering ervan. Flash begon de tweede helft daarentegen fel en wist gelijk twee keer de korf te vinden. Ondanks deze domper liet Nijnsel gelijk van zich horen en scoorde haar derde doelpunt. Maar Nijnsel verzwakte en maakte meer fouten. De daaruit voortkomende strafworp werd goed door Flash benut. Daarmee was het gat geslagen en kon de thuisploeg niet meer bijbenen. Het eindsignaal klonk bij 4-8.