Rooi dames 1 pakt eerste punt

Algemeen

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag heeft MHC Sint-Oedenrode dames 1 haar eerste punt gepakt in de thuiswedstrijd tegen HCAS dames 1. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel, wat zorgde voor een trotse coach en assistent-coach.

In de week voor de wedstrijd werd er hard getraind en een waar team gecreëerd. Met zes nieuwe gezichten op het veld kon de tweede competitiewedstrijd tegen de dames van Asten beginnen. Het zou een felle pot worden, maar aan vertrouwen en concentratie was geen gebrek.
In de eerste paar minuten scoorden "de talenten van de week" Indy en Amber samen het eerste doelpunt van de wedstrijd. 'Als zij het kunnen, kunnen wij het ook' spookte er door de hoofden van de Rooise dames. In de eerste helft waren er meerdere kansen voor beide partijen, maar door het knappe keeperswerk vielen er geen doelpunten. Uiteindelijk was het Corinne van Uden die voor Rooi de 1-0 scoorde. De dames uit Asten probeerden van alles maar de verdediging stond als een huis. Ze wisten uiteindelijk een corner te behalen en scoorden zo via een tip-in de 1-1.
In de tweede helft was er genoeg vertrouwen om punten te pakken en werd er al een eerste overwinning geroken. Het bleef ook in de tweede helft een spannende wedstrijd met mooie acties, maar niemand wist te scoren. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel en Corinne werd door haar doelpunt en goede acties uitgeroepen tot Woman of the match. Komende zondag spelen de dames uit tegen Rosmalen en ze zijn gebrand om nog meer punten te pakken.