Rhode niet verder in beker

Sint-Oedenrode - Rhode moest zondag winnen om zich voor de volgende ronde te plaatsen. Dat lukte niet. Al na vijf minuten stond het met 0-2 achter en daarmee was een overwinning  natuurlijk wel erg ver weg.

In de derde minuut kwam Limburgia al op 0-1 uit een strafschop. De bal ketste van de voet van Roel Smeets tegen zijn arm. Geen opzettelijk hands, maar wel een strafschop. Een paar minuten later was het opnieuw raak. Vanaf de middellijn werd de spits gelanceerd en hij liet zich die kans niet ontnemen. Rhode was aangeslagen en voor hetzelfde geld had Limburgia nog verder uit kunnen lopen. Na zo'n 20 minuten kwam Rhode beter in de wedstrijd. Er kwamen kansen en na een half uur pikte Simon vd Wetering een terugspeelbal op, omspeelde de keeper en scoorde 1-2. Er kwamen toen nog diverse kansen en met name Martijn van Boerdonk was heel dicht bij een treffer.

Rhode begon vervolgens goed aan de tweede helft. Er kwamen volop kansen en in de 62e minuut was het raak. Uit een vrije trap van Daan van Dinten kopte Geert Oerlemans de gelijkmaker binnen. Rhode kon op jacht naar een voorsprong, maar die illusie werd al snel verstoord. Limburgia kreeg opnieuw een strafschop en opnieuw was het een zware straf. De gasten hadden daar maling aan en schoten de 2-3 binnen. Rhode wilde zich niet gewonnen geven en er kwamen nog volop kansen, maar de keeper hield zich staande. Vervolgens ging Limburgia in het laatste kwartier nog flink over de schreef. Geert Oerlemans werd in kansrijke positie onderuit gehaald op de 16 meter en dat betekende rood, maar geen doelpunt. In het laatste kwartier kreeg vervolgens de laatste man en een wisselspeler ook nog eens rood wegens commentaar op de leiding. Maar met het nodige geluk wist de gasten zich met negen man toch nog staande te houden, het bleef 2-3.
A.s. zondag begint de competitie met de thuiswedstrijd tegen HVCH uit Heesch. Dat is al meteen een flinke klus. HVCH draait al jaren lang boven in mee in de eerste klasse en zal dat ongetwijfeld ook dit jaar willen doen.